- Konu Yazar
Depolama maliyetleri nedir?
Direkt olarak depo kirası ya da depo inşası için harcanan maliyetler de depolama maliyetleri olarak ifade edilirken, depolama sırasında aylık olarak ödenmesi gereken aydınlatma bedelleri, sigortalar ve çeşitli masraflar da depolama maliyeti olarak nitelendirilmektedir.Maliyet taşıyıcıları nedir?
maliyet taşıyıcısı sayılabilir. Örneğin; Pazara sunulan mamuller, • Pazara sunulan hizmetler, • İşletme içerisinde yapılan tamirat işleri, • Üretilen elektrik, • Kullanılmak üzere üretilen çeşitli tesisat veya • İşletme personeline sunulan bazı sosyal hizmetler,vs.Taşıma Maliyetleri: Ürünün (mal veya hizmet) işletmeye girişinden, çıkışına ve müşteriye ulaşıncaya kadar gerçekleşen, taşınan ürünün ağırlığı, hacmi, tehlikeli ürün olup olmaması, taşınacağı mesafe gibi değişkenlere bağlı olarak ortaya çıkan maliyetlerdir.
Elleçleme maliyeti ne demek?
Elleçleme maliyeti ne demek?Elleçleme maliyeti bekletilen sipariş için fazladan yapılacak yükleme ve boşaltma işleminde harcanan işçilik ücreti ve iş makinelerinin tüketimlerini kapsar.
Dönüşüm maliyeti ne demek?
Dönüşüm maliyeti ne demek?Standart, üretim maliyeti ile ilgili direkt ilk madde ve malzeme giderleri dışındaki giderleri, dönüştürme maliyeti olarak tanımlamaktadır. Genel üretim giderleri, sabit ve değişken olarak ikiye ayrılır ve sabit genel üretim giderleri, kapasite kullanım oranına göre üretim maliyetine yüklenirler.
Mamul maliyeti ne demek?
Geleneksel maliyet muhasebesinde mamul/hizmet maliyetleri direkt ilk madde- malzeme, direkt işçilik ve genel üretim giderlerinin toplamından oluşmaktadır.Taşımada maliyet unsurları nelerdir?
Ulusal –uluslararası sevkiyat (nakliye) masrafları, araç-gereç ve ekipman maliyeti, taşıma mesafesi, yol ve bakım giderleri, sorumluluk sigorta prim gideri, depo – antrepo işletme giderleri, gümrük masrafları, iletişim maliyeti, malzeme elleçleme giderleri ve yönetim giderleri gibi unsurlardan oluşur.Ulaştırma işletmelerinde insanların ihtiyacını karşılamak amacıyla sunulan hizmet maliyeti, hizmetin sağlanması sürecinde gerçekleşen sabit ve değişken maliyetlerin toplamı olarak tanımlanabilmektedir (Gross, Mcclure ve Lankes, 2006: 175).
Elleçleme işlemleri nelerdir?
Elleçleme işlemleri nelerdir?4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun 3/22. maddesine göre elleçleme, gümrük gözetimi altındaki eşyanın asli niteliklerini değiştirmeden istiflenmesi, yerinin değiştirilmesi, büyük kaplardan küçük kaplara aktarılması, kapların yenilenmesi veya tamiri, havalandırılması, kalburlanması, karıştırılması gibi işlemlerdir.
Elleçleme süreci nedir?
Elleçleme süreci nedir?Elleçleme Nedir? Elleçleme; gümrük gözetimi altındaki ürünün esas özelliklerini değiştirmeden istiflenmesi, büyük kaplardan küçük kaplara konması, kalburlanması, kapların yenilenmesi, ürünün yerinin değiştirilmesi, kapların tamir edilmesi veya havalandırılması ve bunun gibi işlemleri ifade etmektedir.