Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Depolama maliyetleri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Depolama maliyetleri nedir?​

Direkt olarak depo kirası ya da depo inşası için harcanan maliyetler de depolama maliyetleri olarak ifade edilirken, depolama sırasında aylık olarak ödenmesi gereken aydınlatma bedelleri, sigortalar ve çeşitli masraflar da depolama maliyeti olarak nitelendirilmektedir.

Maliyet taşıyıcıları nedir?​

maliyet taşıyıcısı sayılabilir. Örneğin; Pazara sunulan mamuller, • Pazara sunulan hizmetler, • İşletme içerisinde yapılan tamirat işleri, • Üretilen elektrik, • Kullanılmak üzere üretilen çeşitli tesisat veya • İşletme personeline sunulan bazı sosyal hizmetler,vs.
Taşıma maliyeti nedir?​
Taşıma Maliyetleri: Ürünün (mal veya hizmet) işletmeye girişinden, çıkışına ve müşteriye ulaşıncaya kadar gerçekleşen, taşınan ürünün ağırlığı, hacmi, tehlikeli ürün olup olmaması, taşınacağı mesafe gibi değişkenlere bağlı olarak ortaya çıkan maliyetlerdir.

Elleçleme maliyeti ne demek?​

Elleçleme maliyeti ne demek?
Elleçleme maliyeti bekletilen sipariş için fazladan yapılacak yükleme ve boşaltma işleminde harcanan işçilik ücreti ve iş makinelerinin tüketimlerini kapsar.

Dönüşüm maliyeti ne demek?​

Dönüşüm maliyeti ne demek?
Standart, üretim maliyeti ile ilgili direkt ilk madde ve malzeme giderleri dışındaki giderleri, dönüştürme maliyeti olarak tanımlamaktadır. Genel üretim giderleri, sabit ve değişken olarak ikiye ayrılır ve sabit genel üretim giderleri, kapasite kullanım oranına göre üretim maliyetine yüklenirler.

Mamul maliyeti ne demek?​

Geleneksel maliyet muhasebesinde mamul/hizmet maliyetleri direkt ilk madde- malzeme, direkt işçilik ve genel üretim giderlerinin toplamından oluşmaktadır.

Taşımada maliyet unsurları nelerdir?​

Ulusal –uluslararası sevkiyat (nakliye) masrafları, araç-gereç ve ekipman maliyeti, taşıma mesafesi, yol ve bakım giderleri, sorumluluk sigorta prim gideri, depo – antrepo işletme giderleri, gümrük masrafları, iletişim maliyeti, malzeme elleçleme giderleri ve yönetim giderleri gibi unsurlardan oluşur.
Ulaştırma maliyeti nedir?​
Ulaştırma işletmelerinde insanların ihtiyacını karşılamak amacıyla sunulan hizmet maliyeti, hizmetin sağlanması sürecinde gerçekleşen sabit ve değişken maliyetlerin toplamı olarak tanımlanabilmektedir (Gross, Mcclure ve Lankes, 2006: 175).

Elleçleme işlemleri nelerdir?​

Elleçleme işlemleri nelerdir?
4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun 3/22. maddesine göre elleçleme, gümrük gözetimi altındaki eşyanın asli niteliklerini değiştirmeden istiflenmesi, yerinin değiştirilmesi, büyük kaplardan küçük kaplara aktarılması, kapların yenilenmesi veya tamiri, havalandırılması, kalburlanması, karıştırılması gibi işlemlerdir.

Elleçleme süreci nedir?​

Elleçleme süreci nedir?
Elleçleme Nedir? Elleçleme; gümrük gözetimi altındaki ürünün esas özelliklerini değiştirmeden istiflenmesi, büyük kaplardan küçük kaplara konması, kalburlanması, kapların yenilenmesi, ürünün yerinin değiştirilmesi, kapların tamir edilmesi veya havalandırılması ve bunun gibi işlemleri ifade etmektedir.

Mamul etmek ne demek?​

Amel, yapmak, üretmek, işlemek anlamına gelirken mamul, yapılan, imal edilen şey demektir. Bu kelime daha çok sanayi ve gıda ürünleri için kullanılır.

Satılan mamul maliyeti nasıl hesaplanır?​

Satış Maliyeti Formülü Satışmaliyeti = (Envanterde biriken mala ait maliyet) + (Üretilen malın maliyeti ) –( Envanterde yer alan bitmiş son ürün maliyeti)
Ulaştırma maliyetleri ne demek?​
 
Depolama maliyetleri, bir işletmenin ürünlerini saklama ve muhafaza etme sürecinde ortaya çıkan maliyetleri ifade eder. Bu maliyetler genellikle depo kirası, depo inşası için harcanan maliyetler, aydınlatma bedelleri, sigortalar ve çeşitli masrafları kapsar. Depolama sürecinde ödenmesi gereken her türlü maliyeti içerir.

Maliyet taşıyıcıları ise işletmenin maliyetlerinin nereden kaynaklandığını gösteren unsurlardır. Örneğin, pazara sunulan ürünler, hizmetler, tamirat işleri, üretilen elektrik, tesisat maliyetleri, personel hizmetleri gibi unsurlar maliyet taşıyıcısı olarak değerlendirilebilir.

Taşıma maliyetleri ise ürünün işletmeye girişinden çıkışına ve müşteriye ulaşana kadar olan süreçte taşınan ürüne bağlı olarak değişen maliyetlerdir. Taşıma mesafesi, ürünün ağırlığı, hacmi gibi unsurlar taşıma maliyetini etkileyen faktörler arasında yer alır.

Elleçleme maliyeti ise bekletilen sipariş için fazladan yapılacak yükleme ve boşaltma işlemlerinde harcanan işçilik ücretlerini ve iş makinelerinin tüketimlerini kapsayan maliyetleri ifade eder.

Dönüşüm maliyeti ise standart, üretim maliyeti ile ilgili direkt ilk madde ve malzeme giderleri dışındaki diğer giderleri temsil eder. Genel üretim giderleri sabit ve değişken olmak üzere ikiye ayrılır ve üretim maliyetine yansıtılır.

Mamul maliyeti ise geleneksel maliyet muhasebesinde mamul veya hizmet maliyetlerinin direkt ilk madde-malzeme, işçilik ve genel üretim giderlerinden oluştuğu hesaplama yöntemidir. Bu maliyetler ürün veya hizmet üretim sürecinde doğrudan harcanan maliyetleri içerir.
 
Geri
Üst