AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Depodaki su nasil temizlenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Depodaki su nasıl temizlenir?​

Depo temizliği için suyun tamamen boşaltılması gerekmektedir. Depo içerisi aydınlatılmalıdır. Depo zemininde bulunan çamur tarzı şeyler ilk olarak temizlenmelidir. Yüzde 10’luk çamaşır suyu ve su hazırlanarak elde edilen karışımla depo içi yıkanarak hastalık yapıcı mikroorganizmaları öldürmek amaçlanır.
Depo suyu nedir?
Çatıda bulunan Su depoları şehir şebeke tesisatına bağlanmıştır, depoya su dolunca şamandıra suyu keser ve sisteminde bulunan çek valf suyun geri gitmesini basınç sayesinde engeller. ( Mevcut şebeke suyunda bulunan basınç) Sular kesildiği zaman Deponun Suyu Otomatik Olarak Kullanılır.

Apartman su deposu temizliği nasıl yapılır?​

Temizlenecek su deposu güvenlik önlemleri alınarak aydınlatılır ve su deposundaki mevcut su tamamen boşaltılır. Yüksek basınçlı kompresörlerle deponun tüm iç kısmı temizlenir. Dipte çıkan bu pislikler tekrar dışarıya tahliye edilir. Sac depolarda oluşan paslanmalar için pas sökücü kimyasallar kullanılır.
Evde su deposu nereye konur?
Su deposu en yakın su akıtma yerinden en az 5 m yukarıda olmalıdır. Su akıtma yeri depoya yakın olursa su basıncı yetersiz olur. Depolar çatı katına veya hidroforlu ya da pompalı sistemlerde bodrum katına konur. Çatı katına konulduğunda statik hesaplar dikkate alınmalı ve depo bina için aşırı yük teşkil etmemelidir.
Su bidonları örneğin içme suyu, atık su veya duş için kullanılabilir. Su deposu gezi, kamp, tekne gezileri, musluk suyu olmayan kabinlerde veya acil durumlarda içme suyu rezervi olarak kullanılır.
Su deposu temizliği ne sıklıkla yapılır?
Su deposu temizliği teknik şartnamesine uyularak su depoları sağlıklı olarak kullanılması için 6 ayda bir temizlenmelidir.

Su deposu altına ne konur?​

Deponun yüzeyi ile çukurun yüzeyi arasında 30 cm boşluk, deponun boğaz ve kapağı toprak seviyesinin üzerinde kalacak şekilde 8 – 10 mm ebadında çakıllı kum ile doldurulmalıdır. Çukurun üzeri 15 cm kalınlığında demirli beton ile kaplanmalıdır.
Su deposu çatıya konur mu?
Çatıda bulunan su depoları, herhangi bir ekstra güce ve elektrik harcamasına ihtiyaç duymadan tüm katlara suyu ulaştırabilirler ancak hem bakımları daha zordur hem de donma riskini önlemek için izolasyon gerektirirler. Ayrıca çatıya da ekstra yük bindirmiş olurlar.

Yer altı su depolarına ne denir?​

Akifer, yer altı suyunu tutan ve ileten kayaç ortamına denir. İçlerine suyun serbestçe girebileceği veya hareket edebileceği boyutta ve miktarda birbiriyle bağlantılı boşluk içeren kayaçlardan oluşmuş geçirimli kesimlerdir.
 
Geri
Üst