AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Depo yonetiminin yararlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Depo yönetiminin yararları nelerdir?​

Depo yönetimi; iş gücü kaybı, gereksiz alan kullanımı, hata payının yüksek olması gibi verimliliği düşüren durumları ortadan kaldırır. Ayrıca hatalı ürün sevkiyatı veya gecikmeli kargolama gibi müşteri güvenini zedeleyen işlemlerin gerçekleşmesini önler.
Üretime destek depoları nedir?
Üretimi destekleyen bir depo, tedarik edilen malzemelerin gereksinim duyulduğunda kullanılmak üzere bekletildiği ve uygun koşullarda korunduğu açık veya kapalı alanlardır.

Depo Bilgi Sistemleri nelerdir?​

Depo Yönetim Sistemi, genel tanımıyla, mal kabulden başlayarak üretim, depo yönetimi, sayım, sevkiyat ve palet/kutu yönetimi gibi bir işletmenin tüm operasyonel süreçlerinin tamamının mobil olarak yönetilmesini sağlayan bir çözümdür.
Depolama faaliyetinin önemi nedir?
Özel koşullara sahip stokların izlenmesi imkanını sağlar, Birimler arası entegrasyonu sağlar, İşletme maliyetlerini azaltarak gelir artışı sağlar.
Ürünlere zaman yararı ve fiziksel dağıtımın ekonomik güvenilirliğini sağlamaktır. Depolama beklenmedik zamanda ve istenen miktarlardaki talebin karşılanmasına olanak sağlar. Geleneksel yönetim anlayışında depolar sadece ürünlerin saklandığı yer olarak algılanır.
Üretim deposu nedir?
Hammadde ve parça depoları : Bir üretim tesisinde (fabrika, atölye, vb.), üretilecek ürünün üretiminde kullanılan ham madde ve parçaları içeren depolardır. Bu depolar, genellikle üretim tesisi ile aynı yapı içinde yada komşu bir yapı olarak yer alır.

Depo planlaması nasıl yapılır?​

Yeni başlayanlar için depo yönetimi ipuçları
- Sipariş ettiğiniz ve teslim aldığınız ürün adetlerinin kontrollerini yapın.
- Ürün kodu ve barkod sistemi kullanın.
- Raflarınızı düzenleyin.
- Ürün isimlerinizi açık ve net bir şekilde ayarlayın.
- Sattığınız ürünlerin kaydını tutun.
- Stok kayıtlarınızı haftalık olarak kontrol edin.
Depo Programı Nedir?
Depo takip programı olarak da bilinen WMS; toptan ve perakende satış alanında yer alan, üretici konumunda bulunan ve dağıtım yapan işletmelerin sıkça karşılaştığı birçok zorluğun çözülmesine yardımcı oluyor. WMS, stok seviyelerinin ve konumlarının takibi gibi görevlerin merkezî şekilde yönetimini sağlıyor.
 
Geri
Üst