Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Depo ruhsati ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Depo ruhsatı ne kadar?​

2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi
RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sıhhi müesseseler Ücret Tarifesi | 2019 YILI İÇİN UYGULANAN (TL) | 2020 YILI İÇİN KABUL EDİLEN
(0.1 – 1.00 ) m³ depo hacmi olanlar için | 110.00 TL | 137.50 TL
(1.01 – 3.00 ) m³ depo hacmi olanlar için | 420.00 TL | 525.00 TL

Ruhsat intibakı ne demek?​

Ruhsat intibakı ne demek?
İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır. Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır.

Hangi işyerleri ruhsat almak zorunda?​

Bakkal, market, kasap, tavukçu, balıkçı, lokantalar, kafeteryalar, çay ocağı, pastaneler, ekmek pasta börek yufka , pizza satış yerleri, büfe, şarküteri, kuruyemişçi, kantin, manav, besin pazarı, paket gıda servisleri, dondurma , tatlı helva reçel satış yerleri, muhallebici, dönerci, kebapçı, çorba salonu berberler.

Depoya ruhsat alınır mı?​

Depoya ruhsat alınır mı?
2- Adı geçen Yönetmeliğin 10 ncu maddesinde, depo’ larında işyeri açma izin harcına tabi olduğu bildirilmiştir. 3- Diğer bir ifadeyle depo’ lar içinde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerektiği yönetmelik hükmüyle beyan edilmiştir.
Depo iş yeri sayılır mı?​
KÜTÜKTE MESKEN OLARAK KAYITLI BAĞIMSIZ BÖLÜM TÜM KAT MALİKLERİNİN OYBİRLİĞİYLE VERİLMİŞ KARARI BULUNMADIKÇA İŞYERİ OLARAK KULLANILAMAZ. ANCAK, YARGITAYIN YERLEŞİK UYGULAMASINA GÖRE DEPO NİTELİKLE BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİN PROJEYE AYKIRILIK YAPILMADIĞI SÜRECE İŞYERİ OLARAK KULLANILMASI KAT MALİKLERİNİN İZNİNE BAĞLI DEĞİLDİR.

Seyahat özgürlüğü ne zaman verildi?​

Seyahat özgürlüğü ne zaman verildi?
Kural olarak yurt içinde seyahat özgürlüğü T.C. 1982 Anayasasında herkese tanınmış olmakla birlikte “vatandaşın yer değiştirmesi” ve “ya- bancının yer değiştirmesi” olarak ikili bir ayrım yapmak kaçınılmazdır.

Işyeri ruhsat değişikliği nasıl yapılır?​

Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır. Süresi içinde müracaat yapılmadığının yetkili idarelerce tespiti durumunda tespit tarihinden itibaren onbeş günlük süre verilir.

Işyeri ruhsat yenileme nasıl yapılır?​

Işyeri ruhsat yenileme nasıl yapılır?
Ruhsat yenileme işlemi nedir, hangi belgeler gereklidir konusunda verilen istemler şu şekildedir;
- Güncel tapu kaydı
- Ruhsat yenileme dilekçesi.
- Sığınak Raporu.
- Sürveyan belgeleri.
- Proje müellifleri ve fenni mesullerin, müellif ve mesuliyet belgeleri ile müracaat edilerek ruhsat yenileme işlemini yapılabiliyor.

Her işyeri ruhsat almak zorunda mı?​

İşyeri kapsamına giren fabrikalar, imalathaneler, tezgahlar, dükkanlar, mağazalar, yazıhaneler, ticarethaneler ve sınai işletmelerin tümü için işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak şarttır.

Belediyeden iş yeri açma belgesi nasıl alınır?​

Belediyeden iş yeri açma belgesi nasıl alınır?
Belediyelerden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma için ruhsat biriminin belirttiği ilgili başvuru evrakları hazırlanır. Ön incelemenin yapıldığı kontrol birimine teslim edilir. Teslim edilen evrakların kontrolü yapıldıktan sonra eksiksiz olduğu anlaşılınca başvuran kişiye teslim alındığına ilişkin belge verilir.
Depo dükkana çevrilebilir mi?​

Içkili mekan ruhsatı nasıl alınır?​

Içkili mekan ruhsatı nasıl alınır?
MÜRACAAT ESNASINDA HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR
- Ruhsat Başvuru Ve Beyan Formu (Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğünden Temin Edilebilir)
- İçkili yerler karar krokisi içinde olmak.
- Kira Kontratı (Mülk sahibi vefatı durumunda veraset İlanı ve varislerin kira kontratında imzaları gerekmektedir.)
- Vergi Levhası

Tapuda depo olarak görünen yer işyeri olarak kullanılır mı?​

 
Depo ruhsat ücretleri için verdiğiniz bilgilerden, depo hacmine göre değişen ücret tarifelerinin bulunduğunu görebiliyoruz. 2020 yılı için 0.1 - 1.00 m³ depo hacmi olanlar için 137.50 TL, 1.01 - 3.00 m³ depo hacmi olanlar için 525.00 TL olarak belirlenmiştir. Depolara yönelik ruhsat alımı gerektiği ve işyeri açma izin harcına tabi olduğu açıklandı.

Ruhsat intibakı kavramına değindiğinizde, işyeri sahibinin ölümü durumunda yeni ruhsat düzenlenmeden kanuni mirasçıları adına eski ruhsatın intibakının yapıldığını öğreniyoruz. Ruhsat yenilenmesi ya da intibakı gereken durumlarda yetkili idareye belirli bir süre içinde müracaat edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Hangi işyerlerinin ruhsat alması gerektiğine dair verdiğiniz bilgilerde; bakkal, market, kasap, lokanta, pastane gibi birçok işletmenin ruhsat alması gerektiği belirtilmiş.

Depo iş yeri olarak sayılıp sayılmayacağına ilişkin olarak, kütükte mesken olarak kayıtlı bağımsız bölümün tüm kat maliklerinin oybirliği ile işyeri olarak kullanılabileceği ancak depoların nitelik olarak işyeri olarak kullanılmasının kat maliklerinin iznine bağlı olmadığı bilgisine ulaşıyoruz.

Depoya ruhsat alınıp alınamayacağını sorduğunuzda ise yönetmelik hükümleri gereği depolarda işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerektiği ifade edilmiş.

Son olarak, tapuda depo olarak görünen bir yerin işyeri olarak kullanılıp kullanılamayacağına ilişkin sorunuza yanıt vermek gerekirse; Yargıtay'ın yerleşik uygulamasına göre, depoların bağımsız bölümlere aykırılık olmadığı sürece işyeri olarak kullanılabileceği ancak bu durumun kat maliklerinin iznine tabi olmadığı belirtilmiş.

Size yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa lütfen belirtin.
 
Geri
Üst