AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Denver scale nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Denver scale nedir?​

Çocuğun yaşına uygun birtakım becerilerini değerlendirmek, gelişimsel olarak şüpheli durumları objektif olarak ölçmek ve risk altındaki çocukları izleyebilmek için 116 maddde ve 4 alt bölümden oluşan bir ölçektir.

Denver testinde neler soruluyor?​

Denver testinde neler soruluyor?
Zeka testi değil, gelişim tarama testidir. Kişisel- sosyal, ince motor, dil ve kaba motor olmak üzere dört alt testten ve 134 maddeden oluşur.

Denver 2 testi kaç yaşa kadar uygulanır?​

Denver 2 testi kaç yaşa kadar uygulanır?
Denver 2 testi, çocuk gelişimi safhasında uygulanan tarama testlerinden birisidir. 0-6 yaş aralığına sahip olan çocuklar için uygulanan Denver 2 testi, yaşa uygun becerilerin değerlendirilmesinde önem arz etmektedir.

Denver 2 testini kimler alabilir?​

Denver II, 0-6 yaş çocuklarının gelişimsel değerlendirilmesinde kullanılan bir tarama testidir. Denver Gelişimsel Tarama Testi adı ile ilk kez 1967 yılında Frankenburg ve Dodds tarafından yayınlanmış, dünyada 50′den fazla ülkede standardize edilerek uygulamaya konmuştur.

Denver 2 Testi eğitimi nereden alınır?​

Denver 2 Testi eğitimi nereden alınır?
Eğitim ve Sertifika vermeye yetkili tek kurum GCN’dir. GCN organizasyonu dışındaki kurslar geçersiz ve yetkisizdir. Kim Psikoloji Eğitim konusunda yetkili çözüm ortağıdır. Denver II Sertifika Eğitimi Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği tarafından yapılacaktır.

Denver nasıl uygulanır?​

Denver nasıl uygulanır?
Denver II, çocuk ile anne ya da baba herhangi bir ebeveyn eşliğinde, çocuğa, anne ya da babaya çeşitli sorular sorularak, çocukla çeşitli oyunlar ve hareketler yapılarak uygulanır. Bazı sorularda çocukla ilgili cevabı veren ebeveyndir, bazılarında ise çocuk bizzat hem cevap verir hem söylenen etkinliği yapar.

Denver gelişim testi nedir neden uygulanır?​

Denver testi, bir gelişim değerlendirme testidir. Yani gerekli görüldüğü durumda çocuğun gelişiminde bir sorun ya da gerilik olup olmadığını saptamak için uygulanır. Test, belirli aralıklarla gelişimi takip etmek ve gelişime dair riskleri tespit etmek için kullanılır.

Denver testi nasıl alınır?​

Denver testi nasıl alınır?
Denver II Sertifika Eğitimi Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği tarafından yapılacaktır. Katılımınız için aşağıdaki bilgilerinizi ve kurs ücretinin yatırıldığına dair dekontunuzu Kim Psikoloji’ye ([email protected]) ulaştırmanız yeterli olacaktır.

Denver 2 testi nerelerde kullanılır?​

Denver 2 testi nerelerde kullanılır?
*Gelişimsel olarak risk altındaki çocukları ( çoğul gebelik, ailede gelişimsel sorun olanlar vb. ) izlemede kullanılır. Zeka testi değil, gelişim tarama testidir. Kişisel- sosyal, ince motor, dil ve kaba motor olmak üzere dört alt testten ve 134 maddeden oluşur.

Denver 2 sertifikası ne işe yarar?​

Okul öncesi eğitim kurumuna başlayan çocuğun beceri düzeyinin ve gelişiminin belirlenmesi ve olası bir sorunda doktora/hastaneye yönlendirme amaçlı kullanılabilir. Aileye bilgi vermek ve çocuğun eğitim programını oluşturmakta yararlı olur.

Denver 2 ne demek?​

Denver 2 ne demek?
Denver 2 testi, 0-6 yaş arasındaki çocukların belli aralıklarla gelişimlerini takip etmek ve gelişimsel riskleri belirlemek için kullanılan bir araçtır.

Denver 2 testi eğitimi almak ne işe yarar?​

Denver 2 testi eğitimi almak ne işe yarar?

Denver 2 testi eğitimi almak, çocuk psikolojisi ve gelişimi alanında çalışan profesyoneller için oldukça önemlidir. Bu eğitim, çocukların gelişimini objektif olarak değerlendirebilmek, potansiyel gelişim sorunlarını erken teşhis edebilmek ve uygun müdahaleleri planlayabilmek adına gereklidir. Aynı zamanda eğitim sayesinde, Denver 2 testinin doğru bir şekilde uygulanması ve sonuçların yorumlanması konusunda da uzmanlaşabilirsiniz.

Denver 2 testi eğitimi almanın faydaları şunlardır:
- Çocukların gelişimsel düzeylerini doğru bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
- Potansiyel gelişim risklerini erken teşhis edebilir ve gereken önlemleri alabilirsiniz.
- Çocukların bireysel ihtiyaçlarına uygun destek programları geliştirebilirsiniz.
- Ebeveynlere ve diğer paydaşlara çocuğun gelişimi hakkında doğru bilgiler verebilirsiniz.
- Çocuklara yönelik etkili eğitim ve destek programları oluşturabilirsiniz.

Eğitimi alacak olan kişiler, çocukların sağlıklı gelişimleri için çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle Denver 2 testi eğitimi, çocuk gelişimi alanında uzmanlaşmak isteyen herkes için büyük bir değere sahiptir.

Geri