Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Denklik SBYS ne demek?

Editör

Yeni Üye

Denklik SBYS ne demek?​

Mezun olunan kurumun eğitim öğretiminin niteliğinde tereddüt oluşması durumunda diploma denklik başvurularıyla ilgili denklik işlemlerinde Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi (SYBS) uygulanabilecek.

Yurtdışı diploma Denklik ön başvuru işlemi nedir?​

Yurtdışı diploma Denklik ön başvuru işlemi nedir?
DENKLİK: Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan bir yurt dışı yükseköğretim kurumu ve programından alınan ön lisans, lisans veya yüksek lisans diplomalarının, ilgili eğitim düzeyindeki kazanımlar bakımından Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğerliğinin …

Tanınma belgesi Nedir?​

Yurt dışındaki bir üniversitenin ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunun YÖK tarafından onaylandığını gösteren belgeye “Okul Tanıma Belgesi” belgesi denir.

Yurtdışı diploma Denklik nasıl alınır?​

Yurtdışı diploma Denklik nasıl alınır?
http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Önlisans denklik belgesi nasıl alınır?​

Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.

Yurtdışı Öğrenci belgesi nasıl alınır?​

Yurtdışı Öğrenci belgesi nasıl alınır?
KKTC, ABD ve Hollanda dışındaki ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumları için talep edilen Okul Tanıma Belgesi, e-Devlet kapısı üzerinden ve herhangi bir hizmet bedeli ödenmeksizin alınabilmektedir.

Yurt dışından gelen öğrenci e okula nasıl kaydedilir?​

Öğrenci, İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna başvurarak almış olduğu komisyon belgesi ile yerleştirildiği okula gidip kaydının E-Okul sistemine kaydının yapılabilmesi için Okul Müdürlüğü komisyon belgesi ile okulun üst yazısını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki ilgili büroya göndermesi gerekir.

SBYS AK nedir?​

SBYS AK nedir?
Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) yazılımlarının ve bilişim teknolojileri donanımlarının tedarik süreçlerinde il sağlık müdürlükleri ve sağlık kuruluşları tarafından kılavuz kaynak olarak kullanılmak üzere hem teknik hem de idari hususları içeren “SBYS Alım Kılavuzu (SBYS-AK)” güncellendi.

Sağlık kurumlarında kullanılan bilgi sistemleri nelerdir?​

yazılımlarının arasında Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS), Aile Hekimliği Bilgi Sistemi (AHBS), Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS), Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi (LBYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve internet üzerinden servis sunan diğer sağlık bilişimi uygulama yazılımlarının önemli yer …

Denklik belgesi başvurum ne aşamada?​

Denklik belgesi başvurum ne aşamada?
İlçe nüfus müdürlüklerine yapılan isim denklik belgesi başvuru durumları, İsim Denklik Belgesi Başvuru Durumu Sorgulama, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Vatandaş Etkileşim Merkezi ya da 199 nolu telefon numarasından isim denklik belgesi düzenlenmesi talep edilen kişiye ait bilgiler ile sorgulanabilir.

Denklik SBYS, "Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi"nin kısaltmasıdır. Mezun olunan kurumun eğitim öğretiminin niteliğinde tereddüt oluşması durumunda diploma denklik başvurularıyla ilgili denklik işlemlerinde SYBS uygulanabilir. Bu sistem, mezuniyet derecesinin Türkiye'deki eğitim seviyesiyle karşılaştırılmasına yardımcı olur.

Yurtdışı diploma denklik ön başvuru işlemi, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan bir yurt dışı yükseköğretim kurumu ve programından alınan ön lisans, lisans veya yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki eşdeğerliğinin belirlenmesini içerir. Denklik sürecinde önemli bir adımdır ve diploma sahibinin Türkiye'deki eğitim sistemine denkliğinin değerlendirilmesinde kullanılır.

Tanınma belgesi, yurt dışındaki bir üniversitenin ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunu gösteren belgedir. Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandığı için önemli bir belgedir ve denklik sürecinde başvurucunun eğitim düzeyinin doğruluğunu destekler.

Yurtdışı diploma denklik başvurusu için Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunulmalıdır. Bu başvuru, belirli formların doldurulmasını ve hizmet bedelinin ödenmesini gerektirir. Başvurunun elden veya posta yoluyla yapılması mümkündür.

Önlisans denklik belgesi almak için e-Devlet ya da YÖK resmi internet adreslerinden başvuru yapılabilir. İlgili kurum tarafından ön inceleme yapıldıktan sonra işlem gerçekleşir ve diplomanın teyidi için yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurulur.

Sağlık kurumlarında kullanılan bilgi sistemleri arasında Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS), Aile Hekimliği Bilgi Sistemi (AHBS), Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS), Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi (LBYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) gibi uygulamalar bulunmaktadır. Bu sistemler, sağlık personelinin hastaların kayıtlarını tutmasını, tedavileri yönetmesini ve sağlık hizmetlerini etkin bir şekilde sunmasını sağlar.

Denklik belgesi başvurunuz hangi aşamada olduğunu öğrenmek için ilgili yetkili birimlerle iletişime geçebilir ve durumu sorgulayabilirsiniz. İsim Denklik Belgesi Başvuru Durumu Sorgulama, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Vatandaş Etkileşim Merkezi veya 199 numaralı telefon hattından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Geri