AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denizköy Köyü Didim Aydın

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Didim Denizköy Köyü Bilgileri - Denizköy Köyü Hakkında - Denizköy Köyü Tanıtımı - Denizköy Köyü Resimleri



Denizköy ,Aydın Didim ilçesine bağlı bir köyüdür.

İlçe: DİDİM

İl:AYDIN

İle Uzaklığı:110 km

İlçeye Uzaklığı:10 km

Rakım:70 m

Nüfus:

2000:915
1997:947

Denizköy, Doğu Anadolu Bölgesindeki baraj projeleri kapsamında (Keban, Karakaya, Atatürk) baraj bölgelerinde yaşayan ve barajlar nedeniyle ev ve arazileri sular altında kalan yöre halkı için Didim’de kurulmuştur. Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Karslı aileler 1986 yılında köye yerleşmişlerdir. Halkın barajlar nedeniyle mağduriyetlerinin giderilmesi için devlet tarafından ailelere ev ve arazi verilmiştir. Köye 2000 yılından sonra Muşlu aileler de yerleşmeye başlamıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkemizin batı bölgelerine göç yaşanmaktadır. Denizköy de bu göçlerden etkilenmekte ve hızla büyümektedir . Şu anki nüfusu yaklaşık 3000 dolaylarındadır (2009).Denizköy denize yaklaşık 1 km. uzaklıktadır ve adını da buradan almıştır. Turizm, ticaret, tarım, hizmet sektörü, inşaat sektörü başlıca ekonomik faaliyetlerdendir. Hayvancılık çok az da olsa yapılmaktadır. Denizi tepeden gören Denizköy eşsiz bir manzaraya sahiptir. Didim'e 9, Akbük Beldesine 7 km., Bafa Gölü'ne yaklaşık 15 km uzaklıktadır.Geniş bahçeli evleri, geniş ve simetrik sokaklarıyla toplu, düzenli ve yeşil bir köydür.Didim merkezine, Söke-Milas-Bodrum anayolundan ulaşım Didim’in kuzey ve güneyinden olmak üzere iki ayrı yoldan sağlanmaktadır. Güneydeki yol Denizköy’den geçmektedir.

Tarihi

1986 yılında kurulmuştur. Denize yakınlığı nedeniyle "Denizköy" adını almıştır.

İklim

Akdeniz iklimi etkisindedir. Yazlar sıcak, kışlar ılıman ve yağışlıdır. Kış aylarında sert soğuklar pek görülmez bununla birlikte yağmur ve zaman zamanda sert rüzgarlarla karşılaşılmaktadır.

Ekonomi

Turizm, ticaret, hizmet sektörü, inşaat sektörü işçiliği en önemli ekonomik faaliyet alanlarıdır. Tarımsal faaliyetler az da olsa yapılmaktadır (zeytin, buğday, arpa, üzüm, incir).Hayvancılık yok denecek kadar azdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Köy Muhtarı: Bilgi yok.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Son dönemlerde şebeke suyu kireç ve kalitesinin düşmesi nedeniyle içme suyu olarak kullanılamamaktadır.Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.



Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
Geri
Üst