Denize elverislilik belgesi nereden alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Denize elverişlilik belgesi nereden alınır?​

Denize elverişlilik belgesi ve su aracı uygunluk belgesi sörvey ve belge düzenleme yetkisi ile ilgili esaslarda da değişikliğe gidildi. Tam boyu 24 metre ve üzerinde olan gemilerin denize elverişlilik belgesi ve su aracı uygunluk belgesi sörveyi denetim uzmanları tarafından yapılacak.
Gemi düdüğü ile çalan üç uzun düdük ne anlama gelir?
Mr Mob : Denize adam düştü (MOB-Man Overboard) anlamına gelir. Aynı zamanda gemi düdüğünden 3 uzun düdük çalarak mors koduyla “oscar” işareti verilir.
Gemi yangın planı nedir?
2.1. Yangınla mücadele unsurlarının yerlerinin gösterildiği gemi planlarına yangın planı denir. Bu planlar yangın sırasında acil durum müdahale ekipleri tarafından durum muhakemesi amacı ile kullanılır.

Gemilerde Bank etkisi nedir?​

Gemi bir banka yakın yol alırken diğer banktan uzaklaĢacaktır. UzaklaĢtığı bank ile o yöndeki bordası arasındaki emme kuvveti azalacak, yakın bank tarafında ise borda emme kuvveti artacaktır. Bunun neticesinde gemiyi gövdesel olarak yakın banka doğru zorlayan bir etki doğacaktır. Bu etkiye bank emmesi adı verilir.
Denize elverişlilik belgesi nedir?
Denize Elverişlilik Belgesinin gemide bulundurulması zorunludur. Denize Elverişlilik Belgesi düzenlenmesine yönelik olarak, kara ve deniz sörveyi yapılarak geminin tahsis edildiği hizmete uygun olup olmadığının sörveyidir. belge yayımlanmasına esas olan sörveydir.
Gemi Uygunluk Belgesi Nedir?
SMC, işletmeci ve geminin, onaylanan EYS ye uygun olarak işletildiğinin doğrulanmasından sonra düzenlenir. Bu belge, geminin Kod gereklerini yerine getirebileceğinin kanıtı olarak kabul edilir.

Üç kısa düdük ne anlama gelir?​

Bir kısa düdük: Rotamı sancağa doğru alıyorum, sancak tarafına dönüyorum. İki kısa düdük: Rotamı iskeleye doğru alıyorum, iskeleye tarafa dönüyorum. Üç kısa düdük: Makinam tornistanda. Beş kısa düdük: Niyetinizi anlamıyorum, benden neta geçiniz.
3 korna ne demek?
Üç kısa düdük: Makinam tornistanda. Beş kısa düdük: Niyetinizi anlamıyorum, benden neta geçiniz. Dar kanallarda su üstü araçların korna seslerinin anlamı Çift uzun + Tek kısa düdük: Sizin sancağınızdan geçeceğim Çift uzun + Çift kısa düdük: Sizin iskelenizden geçeceğim.
Gemi dışından gemimizin yangın devresine su verilmesi için ara bağlantı sağlayan ekipmanın ingilizce adı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Gemilerde dizayn edilen yangın devrelerinin montajında kullanılan bağlantı elemanlarına fitings malzeme denir.

Padil etkisi nedir?​

Pervanesi sağa devirli olan sabit uskurlu fix propeller bir gemi tornistanda sola devirli olacağından gemi hem geriler, hem de kıçını iskeleye çeker. Buna pervanenin padıl etkisi paddle effect denir.
Gemilerin geri gitmesine ne denir?
Tornistan, bir deniz taşıtının geri geri giderek dönüş yapması. Türkçeye en geç 19. yüzyılda İngilizce turn astern (geriye doğru dönüş) kavramından geçmiştir. Genellikle acil durumlarda kullanılan ve küçük bir çapta çabucak dönme sağlayan bir manevradır.
Liman seferi ne demek?
Liman Seferi: Sınırları belirli limanlar içinde yapılan seferler, 1) İdari liman seferi: Sınırları belirli limanlar içinde yapılan seferdir. 2) Kıyı seferi: Sınırları belirli limanlar içerisinde en yakın kıyıdan 3 milden fazla açılmadan yapılan seferdir.

Uygunluk belgesi DoC kime verilir?​

Avrupa Birliği uygunluk beyanı (EU DoC), üreticinin veya Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) içindeki yetkili temsilcisinin, ürünün belirli bir ürün için geçerli olan Birlik uyum mevzuatının tüm gerekli gereksinimlerini karşıladığını gösteren bir belgedir.

Geri