AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denizcilik Fakultesinde hangi bolumler var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Denizcilik Fakültesinde hangi bölümler var?​

Denizcilik Fakültesi’ nde; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Çift Diploma), Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği (Çift Diploma) olmak üzere 4 program bulunmaktadır.

ITÜ Denizcilik Fakültesi mezunları ne iş yapar?​

Bölüm mezunları Denizcilik şirketlerinde genel müdürlük, işletme müdürlüğü, teknik müdürlük, güverte enspektörlüğü ve personel enspektörlüğü gibi görevler üstlenebilmektedirler. Yine bölüm mezunları deniz tecrübesinin ardından Boğazlar Bölgesi’nde ve Türk limanlarında kılavuz kaptanlık yapabilmektedirler.

ITÜ YDO nedir?​

ITÜ YDO nedir?
yüksek denizcilik okulu, türk deniz taşımacılığının üst düzey insan gücü gereksinimini karşılamaya yönelik ilk eğitim-öğretim kurumu olan bugünkü itü denizcilik fakültesi, 5 aralık 1884 tarihinde istanbul/heybeliada’da bulunan deniz harp okulu’nun özel bir bölümü biçiminde yatılı olarak “leyli tüccar kaptan mektebi” …

Kaptanlık okulu kaç yıl?​

Bu kurslar genellikle çoğu kolej veya akademide dört yıl sürer. Bir yolcu gemisi kaptanı olmak için, temel derecenin ötesine geçen iyi ve sağlam bir denizcilik eğitimine ihtiyacınız var. Yüksek lisans ve doktora derecesi, bir yolcu gemisi kaptanı olma şansınızı artıracaktır.

YDO açılımı nedir?​

AGU Yabancı Diller Okul’unda (YDO) okumanın, insanların dünyayı nasıl anladığını görmemizi sağlayan en önemli pencere olduğuna inanıyoruz. Okuma, bizi başka yer ve fikirlere götürüp onları kendi bilgi ve düşüncelerimizle mukayese etme imkânı sunarak içimizdeki merakı yeşertir.

ITÜ hazırlık Maçkada mı?​

ITÜ hazırlık Maçkada mı?
Maçka Kampüsü’nde İşletme Fakültesi, İngilizce Hazırlık Okulu, Dil ve İnkilap Tarihi Bölümü, Türk Müziği Konservatuarı, İTÜ Vakfı ofisleri ve İTÜ Sosyal Tesisleri bulunmaktadır.

Gemi kaptanı kaç yıllık?​

Gemi kaptanı olmak için, üniversitelerin 4 yıllık deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümünden mezun olmanız gerekir. Deniz ulaştırma işletme mühendisliği mezunları stajlarını yapıp gerekli belgeleri aldıktan sonra uzak yol vardiya zabiti olabilirler.
 
Denizcilik Fakültesinde bulunan bölümler şunlardır:

1. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
2. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Çift Diploma)
3. Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği
4. Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği (Çift Diploma)

Denizcilik Fakültesi mezunlarının iş olanakları arasında genel müdürlük, işletme müdürlüğü, teknik müdürlük, güverte enspektörlüğü, ve personel enspektörlüğü gibi görevler bulunmaktadır. Ayrıca, deniz tecrübesi edinen mezunlar, Boğazlar Bölgesi'nde ve Türk limanlarında kılavuz kaptanlık gibi görevleri de üstlenebilirler.

Kaptanlık eğitimi genellikle kolej veya akademilerde dört yıl sürmektedir. Bir yolcu gemisi kaptanı olabilmek için, daha ileri seviyede bir denizcilik eğitimi gerekmektedir. Yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olmak, yolcu gemisi kaptanı olma şansını artırabilir.

Gemi kaptanı olabilmek için ise üniversitelerin 4 yıllık deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Deniz ulaştırma işletme mühendisliği mezunları, stajlarını tamamladıktan ve gerekli belgeleri aldıktan sonra uzak yol vardiya zabiti olabilirler.
 
Geri
Üst