AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deniz Yıldızı

haberci

Yeni Üye
Deniz Yıldızı
Bir zamanlar yazılarını yazmak uzere okyanus sahiline giden aydın bir adam varmış Calışmaya başlamadan once sahilde bir yuruyuş yaparmış Bir gun sahilde yururken plaja doğru baktığında dans eder gibi hareketler yapan bir insan goruntusu gormuş Başlayan gune dans eden biri olabileceğini duşunerek gulumsemiş ve ona yetişebilmek icin adımlarını hızlandırmış Yaklaştıkca bunun bir genc adam olduğunu ve dans etmediğini gormuş Bir kac adım koşuyor, yerden bir şey alıyor ve yumuşak bir hareketle okyanusa fırlatıyormuş
Biraz daha yaklaşınca seslenmiş:
Gunaydın Ne yapıyorsun boyle ?
Genc adam durmuş, başını kaldırmış ve cevap vermiş :
Okyanusa deniz yıldyzı atıyorum
Sanırım şoyle sormalıydım demiş Bilge adam Neden okyanusa deniz yıldızı atıyorsun ?
Guneş coktan yukseldi ve sular cekiliyor Eğer onları suya atmazsam olecekler
Ama delikanlı gormuyor musun ki kilometrelerce sahil var ve baştan aşağı deniz yıldızıyla dolu Hicbir şey fark etmez !
Genc adam kibarca dinlemiş, eğilerek yerden bir deniz yıldızı daha almış ve dalgalanan denize doğru fırlatmış
Bunun icin farketti
Bu cevap bilgeyi şaşırtmış ne soyleyeceğini bilememiş Geriye donmuş, yazısının başına gecmek uzere kulubesine gitmiş Gun boyunca birşeyler yazmaya calışırken genc adamın goruntusu gozunun onunden gitmemiş Aklından cıkarmaya calışmış, bir turlu olmamış Nihayet akşama doğru farketmiş ki, bu gencin davranışının ozunu kavrayamamış Cunku bu gencin asıl yaptığının; evrende bir gozlemci olmayı ve olup biteni gozlemeyi değil, evrende bir oyuncu olmayı ve fark yaratmayı secmek olduğunu anlamış ve utanmış O gece sıkıntı icinde yatmış Sabah olduğunda bir şey yapması gerektiğini bilerek uyanmış Yataktan kalkmış, giyinmiş, sahile inmiş ve o genci bulmuş Ve butun sabahı onunla okyanusa deniz yıldızı atarak gecirmiş

Bu hikaye insanın çevresindeki dünyaya nasıl etki edebileceğini ve küçük bir eylemin bile büyük bir fark yaratabileceğini anlatıyor. Bilge adam, genç adamın sadece deniz yıldızlarını okyanusa atarak bile olsa bir iyilik yapmaya çalıştığını anlar ve bunun önemini kavrar. Genellikle insanlar çevrelerindeki sorunların büyüklüğü karşısında çaresiz hissedebilirler. Ancak her bir bireyin yaptığı küçük eylemler, dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilir.

Hikayede geçen deniz yıldızlarının suda boğulmaması için atılması, çevremizdeki sorunlara karşı duyarlı olmamızın ve elimizden geldiğince yardım etmeye çalışmamızın önemini vurgular. Her ne kadar bazen sorunlar karşısında güçsüz hissetseler de insanlar, küçük çabalarıyla bile bir fark yaratabilirler.

Bu hikaye bize, her ne olursa olsun küçük bir eylemin bile önemli bir değişim yaratabileceğini hatırlatıyor. Bir insanın, çevresindeki dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için yapabileceği küçük eylemlerin toplamının sonucunda büyük bir iyilik ve değişim ortaya çıkabilir. Bu nedenle her birimizin çabalarıyla, etrafımızdaki insanlara ve doğaya yardım etmeye çalışmak önemlidir.

Geri