AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deniz Toprak Biyografi

haberci

Yeni Üye
1996 yılında ilk amatör albüm çalışmasını yaptı O yıllarda, farklı alanlara yönlendirilmiş “Insanlar Evleri ve “Kültür Merkezlerinde konser çalışmalarında bulundu
2000 yılında Profesyonel eğitim elde etmek isteyen sanatçı, özel müzik okullarında şan, nota, solfej, bağlama repertuar ve söylev dersleri almaya başladı
Müslüm Gürses, İlhan Şeşen ve Zara gibi bir çok sanatçıya albüm ve konser çalışmalarında vokalistlik yaptı
2007 yılında Ünlü Sanatçı Kayahan Açar ’ın desteği ile “TÜRKÜMOLASI adlı birincil profesyonel albüm çalışmasını yaptı Rumeli ’den Kerkük ’e Anadolumuzun kültürel yapısını temsilci “TÜRKÜMOLASI DMC etiketi ile müzik marketlerde yerini aldı Özellikle Klip çekilen ve çok sevilen “Hazan Nedir türküsü hala çoğu lokal ve milli televizyon kanallarında yayınlanmaktadır
2008 yılında Ulus Müzik göre çıkarılan “DESTANLAŞAN TÜRKÜLER5 adlı albümde Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Zara, Orhan Hakalmaz gibi Türk Halk Müziği ’nin manâlı seslerinin yer aldığı bu albümde “Gül Kuruttum ve “Yeşil Yaprak arasında adlı iki türküyü seslendirdi
Deniz Toprak Resimleri
*

Deniz Toprak, 1996 yılında ilk amatör albüm çalışmasını yapmış ve o yıllarda farklı alanlara yönlendirilmiş, insanlar evleri ve kültür merkezlerinde konser çalışmalarında bulunmuştur. 2000 yılında profesyonel eğitim almak isteyen sanatçı, özel müzik okullarında şan, nota, solfej, bağlama repertuar ve söylev dersleri almaya başlamıştır. Müslüm Gürses, İlhan Şeşen, Zara gibi birçok sanatçıya albüm ve konser çalışmalarında vokalistlik yapmıştır.

2007 yılında ünlü sanatçı Kayahan Açar'ın desteği ile "TÜRKÜMOLASI" adlı birincil profesyonel albüm çalışmasını gerçekleştirmiştir. Rumeli’den Kerkük’e Anadolumuzun kültürel yapısını temsil eden "TÜRKÜMOLASI", DMC etiketiyle müzik marketlerde yerini almıştır. Özellikle klip çekilen ve çok sevilen "Hazan Nedir" türküsü hala birçok lokal ve milli televizyon kanalında yayınlanmaktadır.

2008 yılında Ulus Müzik tarafından çıkarılan "DESTANLAŞAN TÜRKÜLER 5" adlı albümde, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Zara, Orhan Hakalmaz gibi Türk Halk Müziği'nin önemli seslerinin yer aldığı bir albümde "Gül Kuruttum" ve "Yeşil Yaprak Arasında" adlı iki türküyü seslendirmiştir. Deniz Toprak'ın müzik kariyeri boyunca pek çok önemli çalışmaya imza attığı görülmektedir.

Geri