Deniz Kestanesi Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı haşhaş
Alabildiği kadar un
Şerbet için :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Limon
Deniz Kestanesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ve suyu kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynara çıkınca birkaç damla limon damlatıp 10 dk kaynayınca soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için haşhaş dışında tüm materyalleri karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan toplar yapıp haşhaş buluyoruz.
Fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz. 190 derece de 20 dk pişiriyoruz.
Birinci sıcağı geçince soğuğa yakın şerbeti tatlımıza döküp servise hazırlayabiliriz. (sıcakken çok çabuk dağılır biraz bekleyelim soğudukça donar). Afiyet olsun.
Deniz Kestanesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı haşhaş
Alabildiği kadar un
Şerbet için :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Limon
Deniz Kestanesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ve suyu kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynara çıkınca birkaç damla limon damlatıp 10 dk kaynayınca soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için haşhaş dışında tüm materyalleri karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan toplar yapıp haşhaş buluyoruz.
Fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz. 190 derece de 20 dk pişiriyoruz.
Birinci sıcağı geçince soğuğa yakın şerbeti tatlımıza döküp servise hazırlayabiliriz. (sıcakken çok çabuk dağılır biraz bekleyelim soğudukça donar). Afiyet olsun.
Deniz Kestanesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı