Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Deniz Harp Okulu egitimi kac yil?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Deniz Harp Okulu eğitimi kaç yıl?​

Okulun eğitim süresi 3 yıl olmuştur.

Deniz Harp Okulu hangi illerde var?​

Deniz Harp Okulu hangi illerde var?
Deniz Harp Okulu Hangi Şehirde? Deniz Harp Okulu İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunmaktadır. Hava Harp Okulu Hangi Şehirde? Hava Harp Okulu İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi yatılı mı?​

Milli Savunma Üniversitesi yatılı mı?
Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi hangi ilde?​

Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer almaktadır.

Deniz Harp Okulu hazırlık var mı?​

Deniz Harp Okulu hazırlık var mı?
Deniz Harp Okuluna Hazırlık Sınıfı ile ilk adımı atan öğrencilere artık Bahriye’nin bir ferdi olmanın sevincini aşılamak ve meslek yaşamlarında üstlenecekleri görevlerinde yabancı dili etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktır.

Deniz Harp Okulu mezunu ne iş yapar?​

Deniz Harp Okulu mezunu ne iş yapar?
Deniz Harp Okulu, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan ve amacı Türk Deniz Kuvvetleri’nin komuta kademelerine deniz subayı yetiştirmek olan bir okuldur. Kara Harp Okulu da Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirmektedir.
Deniz Harp Okulu hangi bölümden alıyor?​
Deniz Harp Okulu Bölümleri Makine Mühendisliği, Gemi İnş. ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği şeklinde belirlenmiştir.

MSÜ öğrencileri para alıyor mu?​

MSÜ öğrencileri para alıyor mu?
Milli Savunma Üniversitesinde Harp Okulu ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri sınıflarına göre farklı miktarda harçlık almaktadır. Harp Okulu ve MYO öğrencileri KYK öğrenim kredisi alabilir. KYK öğrenim kredisi geri ödemeli olduğu için mesleğe başladıktan sonra taksitler halinde krediyi geri ödemeniz gerekmektedir.

Milli Savunma Üniversitesi mezun olunca ne olur?​

Milli Savunma Üniversitesi mezun olunca ne olur?
MSÜ KARA HARP OKULU MEZUNLARI NE İŞ YAPAR? Harbiyeliler mezun olduktuktan sonra “subay diploması” ile birlikte, bitirmiş olduğu bölüme ait “lisans diploması” da verilmektedir. Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı; Kara Harp Okulu mezunu subaylar arasından seçilmektedir. Subaylar, devlet memurudur.

Deniz Harp Okulu hazırlık sınıfı nedir?​

Deniz Harp Okulu öğrencilerine akademik İngilizce, Çince ve Rusça donanımı kazandırmak ve onları fakülte derslerine hazırlamaktır.

Deniz Harp Okulu eğitimi 3 yıldır ve öğrenciler 4 kişilik modern odalarda ücretsiz yatılı olarak kalmaktadır. Eğitim süresince yeme, yatma, giyim, sağlık ve eğitim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Deniz Harp Okulu, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunmaktadır. Aynı şekilde Hava Harp Okulu da İstanbul'un Bakırköy ilçesinde yer almaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi'nin Rektörlüğü ise İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunmaktadır.

Deniz Harp Okulu'na hazırlık sınıfı bulunmaktadır ve bu sınıf öğrencilere Bahriye'nin bir ferdi olmanın sevincini aşılamak ve yabancı dili etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Deniz Harp Okulu mezunları, Türk Deniz Kuvvetleri'nin komuta kademelerine deniz subayı olarak atanmaktadır. Bu okul, makine mühendisliği, gemi inşaatı ve makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği gibi bölümlerden öğrenci almaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bulunan Harp Okulu ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri sınıflarına bağlı olarak farklı miktarlarda harçlık almaktadır. Ayrıca, KYK öğrenim kredisi alabilirler ancak bu kredi mezun olduktan sonra geri ödenmesi gerekmektedir.

MSÜ mezun olan öğrenciler, subay diplomasının yanı sıra bitirdikleri bölüme ait lisans diploması da alırlar. Kara Harp Okulu mezunu subaylar arasından Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı seçilmektedir ve subaylar devlet memuru olarak görev yaparlar.

Deniz Harp Okulu hazırlık sınıfı, öğrencilere akademik İngilizce, Çince ve Rusça donanımı kazandırmayı ve fakülte derslerine hazırlamayı amaçlamaktadır. Daha fazla bilgi için [bu videoyu](https://www.youtube.com/c/DenizAkademi_DenizBank) izleyebilirsiniz.

Geri