AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deniz Gezmis kimdir nerelidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Deniz Gezmiş kimdir nerelidir?​

AyaşDeniz Gezmiş / Doğum yeriAyaş, Ankara’nın bir ilçesidir. Ankara’nın 55 km batısındadır. Tarıma elverişlidir, bazı çiftlikler bulunur. İçmeleri ile meşhurdur. Vikipedi

Deniz Gezmiş idamını kim onayladı?​

İsmet İnönü ve Bülent Ecevit “ret”, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş ise “kabul” oyu kullandılar. Necmettin Erbakan ise oylamaya katılmadı. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay da idamları onayladı.
Hüseyin İnan kimdir nerelidir?
Hüseyin İnan (1949, Bozhüyük, Gürün, Sivas – 6 Mayıs 1972, Ulucanlar, Altındağ, Ankara), Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu kurucularından Türk Marksist-Leninist militan. Hüseyin İnan, 1949’da Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Bozhöyük köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Sarız’da, liseyi Kayseri’de okudu.
Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Hüseyin İnan mezarı nerede?
Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972 tarihinde sabaha karşı idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anılıyor. Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları başına gelen binlerce yurttaş, kabirlerine karanfil bıraktı.

Sinan Cemgilin memleketi neresi?​

Sinan Cemgil (d. 15 Kasım 1944, İstanbul – ö. 31 Mayıs 1971, Nurhak), Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu örgütünün kurucularından olan Türk, Marksist-Leninist siyasi aktivist. Adnan Cemgil ve Nazife Cemgil’in ikinci oğulları olarak 15 Kasım 1944 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Adnan Cemgil aslen nereli?​

Deniz Gezmiş Selda Bağcan sevgili mi?
Hep böyle bir şey olmadığını söyledim ama bu söylenti hiç bitmedi. 90’lı yıllarda bir gün konserimden sonra küçük bir kız kulise geldi şöyle dedi; “Ben size bir şey soracağım. Siz hiç Deniz Gezmiş’le çıktınız mı”. (Kahkahalar) Kızım çıkmadık! Tanışmıyorduk bile. Yolumuz kesişmedi çünkü ben eylemci değildim.

Geri