AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deniz Feneri ne gibi yardimlarda bulunuyor?

Editör

Yeni Üye

Deniz Feneri ne gibi yardımlarda bulunuyor?​

Eğitimini sürdürebilmek için maddi imkanları yeterli olmayan öğrencilere; şartlı nakit yardımı (Burs), kırtasiye seti, okul çantası, okul kıyafeti, kitap, vb. yardımları yapan Deniz Feneri, ayrıca afetlerde, savaşlarda zarar gören okul binalarının eski hallerine dönmesi ya da yenilerinin yapılması için destek …

Beşir Derneği ne yardımı yapıyor?​

Beşir Destek Kartı ile gıda, giyim, temizlik, yakacak vb. gibi temel gereksinimleri herhangi bir ücret ödemeden Beşir Derneği’nin anlaşma yaptığı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla karşılalanabilmektedir. Bununla birlikte Beşir Destek Kartı ihtiyaç sahiplerine bazı hizmetlerden indirimli faydalanmayı sağlar.

Periyodik yardım ne demek?​

Periyodik yardım ne demek?
Muhtaçlığı Mütevelli Heyet Kararı ile tespit edilen ailelerin öğrenci olan çocukları için okula devam şartı (ayda 4 gün ve az olmak kaydı ile) 2 ayda bir periyodik olarak PTT vasıtasıyla annelere yapılan nakdi yardımlardır.

Gıda yardımı parası ne zaman verilecek?​

Valilik, kaymakamlık ve belediyeler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri sürüyor. Şubat 2022’de yardım ödemeleri hesaplara yatacak.

Gıda yardımının içinde neler var?​

Ülkemizdeki kurumlar tarafından yapılan gıda yardımı dahilinde ihtiyaç sahibi ailelerin ev adreslerine kadar gıda ve erzak içeren koliler teslim ediliyor. Bu kolilerde ailelere makarna, peynir, zeytin, bulgur, mercimek, hazır çorba gibi malzemeler sunuluyor.

Beşir Derneği nakdi yardım ne kadar?​

Beşir Derneği nakdi yardım ne kadar?
En kısa yoluyla “Bağış Yazıp 4032’Ye SMS göndererek 10 TL ile katkıda bulunabilirsiniz.

Yardım 1 hane yardımı nedir?​

Yalnızca başvuru sahibine değil, başvuru sahibinin ev halkına yönelik olarak da yapılan yardımlara hane yardımı ismi veriliyor. Yani başvuru sahibinin başvurusu doğrultusunda ona ve ailesine yapılan gıda yardımı, kömür ve odun yardımı, giysi yardımı, para yardımı vb. yardımlar; hane yardımı olarak adlandırılıyor.

Deniz Feneri, eğitimini sürdürebilmek için maddi imkanları yeterli olmayan öğrencilere çeşitli yardımlarda bulunmaktadır. Örneğin şartlı nakit yardımı (Burs), kırtasiye seti, okul çantası, okul kıyafeti, kitap gibi ihtiyaçları karşılamaktadır. Ayrıca afetlerde ve savaşlarda zarar gören okul binalarının eski haline getirilmesi veya yeni binaların yapılması için destek sağlamaktadır.

Beşir Derneği ise Beşir Destek Kartı ile ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, temizlik, yakacak gibi temel gereksinimleri ücretsiz olarak karşılayabilmelerini sağlamaktadır. Ayrıca Beşir Destek Kartı, indirimli alışveriş imkanları da sunmaktadır.

Periyodik yardım ise muhtaçlığı Mütevelli Heyet Kararı ile belirlenen ailelerin öğrenci çocukları için periyodik olarak (2 ayda bir) PTT aracılığıyla nakdi yardım yapılmasıdır. Bu yardımın devamlılığı, öğrencilerin okula devam etmelerine bağlı olabilir.

Gıda yardımının parasının ne zaman verileceği konusunda Valilik, kaymakamlık ve belediyeler tarafından destek ödemelerinin devam ettiği ve Şubat 2022'de hesaplara yatırılacağı belirtilmektedir.

Gıda yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere makarna, peynir, zeytin, bulgur, mercimek, hazır çorba gibi gıda ve erzak içeren kolilerin evlerine teslim edildiği bilinmektedir.

Beşir Derneği nakdi yardım miktarı ile ilgili bilgi verilmemiş, ancak en kısa yoldan 4032'ye SMS göndererek 10 TL ile bağışta bulunulabileceği ifade edilmiştir.

Son olarak, "yardım 1 hane yardımı" başvuru sahibinin ev halkına yönelik yapılan yardımların genel adıdır. Bu tür yardımlar, gıda, kömür, odun, giysi, para gibi ihtiyaçların hem başvuru sahibine hem de ailesine yapıldığı yardımları kapsamaktadır.

Geri