AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deniz canlilari sokan bir kisiye ilk yardim nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Deniz canlıları sokan bir kişiye ilk yardım nasıl yapılır?​

Deniz canlıları sokmasında ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Yaralı bölge hareket ettirilmez,
- Batan diken varsa ve görünüyorsa çıkartılır,
- Etkilenen bölge ovulmamalı,
- Sıcak uygulama yapılmalıdır.

Hangi hayvan sokmasında bölgeye sıcak uygulama yapılır?​

Deniz canlıları sokmasında ilk yardım Kişi hareket ettirilmez. Temas eden ya da etkilenen vücut bölgesi ovulmaz. Batan diken varsa ve görünüyorsa çıkarılır. Bu hayvanların enzimleri sıcağa karşı dayanıksız olduğundan, temas edilen ya da etkilenen bölgeye sıcak uygulama yapılır.
Arı sokmasında sıcak uygulama yapılır mı?
Yaralı bölge hareket ettirilerek zehrin dağılması sağlanır. Sokulan bölgeye soğuk uygulama yapılır. Sıcak uygulama yapılmaz. Batan diken varsa ve görünüyorsa çıkartılır.
Deniz canlıları ısırmasında sıcak uygulama yapılır mı?
Güllüçayır, “Karada meydana gelen ısırma ve sokmalarda soğuk uygulama tavsiye edilirken, tersine denizde sıcak uygulamak önemlidir. Deniz canlılarının zehirleri proteindir.

Aşağıdakilerden hangisi deniz canlıları sokmasına yapılan doğru ilkyardım uygulamasıdır?​

Arı ve akrep sokmalarında yaraya sıcak uygulama yapılır. Deniz canlılarının sokmalarında yaraya soğuk uygulama yapılır. Yılan sokmalarında yara bıçakla kesilerek zehir emilir ve tükürülür.

Deniz canlıları soktuğunda ne yapılır?​

Deniz canlıları sokmasında ilk yardım nasıl olmalıdır?
- Yaralı bölge hareket ettirilmez,
- Batan diken varsa ve görünüyorsa çıkartılır,
- Etkilenen bölge ovulmamalıdır.
- Kişinin ağrısı geçene kadar dayanabileceği sıcaklıktaki su ile yıkanır.
Deniz anası salyası nasıl geçer?
Deniz anasının temas ettiği bölgeyi tuzlu su, ya da sirkeli su veya amonyak ile temizleyin. Ardından da o bölgeye hemen sıcak su kompresi yapın. Ardından da o bölgeye hemen sıcak su kompresi yapın ve en yajın sağlık kuruluşuna müracaat edin.

Geri