Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Deniz Akvaryumu Hakkında Merak Edilen Bilgiler

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bitki ve denizde yaşayan canlıların bulundurulduğu bir akvaryum türüdür. Deniz akvaryumu fiyatları ne kadar, nasıl kurulur, malzemeleri nelerdir, deniz akvaryumu balık türleri neler? Deniz çakılı akvaryuma konur mu, deniz akvaryumu gerekli testler neler, deniz akvaryumu hastalıkları neler? Işığı kaç saat yanmalı, hangi kum gerekir?

Bitki ve denizde yaşayan canlıların bulundurulduğu bir akvaryum türüdür. Tatlı su, acı su ve tuzlu su arasında ayrım bulunmaktadır. Kısacası denizde yaşayan pek çok canlı türünü ev ya da ofis ortamında yaşatabilmeyi amaçlar. Tatlı su akvaryumu, akarsu, nehir ve göller gibi tatlı su canlılarını içermektedir. Deniz suyu tuzlu olduğundan tuzlu su akvaryumu olarak da bilinmektedir. Çeşitleri arasında yalnızca balıkların bulunduğu, balık ve canlı kayaların bir arada bulunduğu veya resif akvaryumları gibi alt bölümlere ayrılmaktadır. Canlı kayalar, mekanik ve kimyasal filtrasyonlar, mercan kalıntıları ve doğal biyolojik filtrasyon aracı olarak kullanılmaktadır.
Deniz akvaryumları oldukça farklı ve uğraş gerektiren türler arasında yer almaktadır. Kendi habitatları dışında yaşamaya son derece duyarlı olan deniz canlılarını yapay bir ortamda yaşatmak ilgi ve emek gerektiren bir işlemdir. Tuzluluk oranının her zaman korunması standart ve akvaryumlar içerisinde yer alan canlılar içi oldukça önemlidir.
Deniz Akvaryumu Nasıl Kurulur?
Akvaryum kurulumu oldukça ciddi konudur. Canlı kayayla kurulum yapılıyorsa ilk haftada amonyağın bir miktar görülmesi gerekir. İkinci haftadan itibaren azalma meydana gelecektir. Su giderek bulanıklaşmakta ve kokusu kötüleşmektedir. Üçüncü haftada amonyak bitecek ve nitrat yüksekliğini koruyacaktır. Ortam ışığı alglerin oluşmasına dördüncü hafta sonunda izin verecektir. Süreci hızlandırmak için beşinci haftada Nitrat değerinin düşmesi beklenir sonrasında balıklar akvaryumun içindeymiş gibi yem atmak gerekmektedir.
Deniz Akvaryumu Malzemeleri Nelerdir?
· Tank
· Sump
· Protein Skimmer
· Test kitleri
· İç sirkülasyon
· Aydınlanma
· Canlı kaya seçimi
· Kum seçimi
· Karantina tankı
· Tuz
Deniz Akvaryumu Balık Türleri Nelerdir?
Mor Tang
Sailfin Tang
Siyah Tang
Yellow Tang
Desjardin Tang
Yeşil Mandarin
Pajama Cardianal
Huma Huma Trigger
Aslan Balığı
Hawai Hindi Balığı
Kardinal Balığı
Royal Dottyback
Sixline Wrasse
Bicolor Anthias
Maroon Clown
French Angelfish
Majestic Angel
Yellow Bar Angel
İmparator Melek
Bluering Melek Balığı
Blue Regal Tank
Niger Trigger Balığı
Dragon Wrasse
Ateş Gobi
Mor Dartfish
Unicorn Tang
Lipstick Tang
Deniz Çakılı Akvaryuma Konur Mu?
Akvaryuma konulan taşlarda kontrol yapılması gereken şey pH seviyesidir. pH seviyesini etkileyen kalsiyuma bakılmalıdır. Taşın iyice yıkanarak tozlardan ve zararlı maddelerden arındırılmalıdır. Taşın yüzeyine sirke döküldüğünde köpükler oluşuyorsa taşın içinde kalsiyum var demektir. Bazı taşlarda bol miktarda kalsiyum vardır. Bunların akvaryuma konulmaması gereklidir. Keskin kenarlı olan taşlarında balıklara zarar vermesini önlemek amacıyla akvaryumdan uzak tutulmalıdır. Akvaryum için kullanılabilecek güvenli taşlar arasında Granit, Kuarz, Arduaz, Lav taşı, Oniks ve Kum taşı bulunmaktadır.
Deniz Akvaryumu Gerekli Testler Nelerdir?
Canlıların sağlıklı yaşamasına yönelik testler bulunmaktadır. Genel olarak gerekli test olarak adlandırılan bu testler içerisinde su, su hacmi, fosfat düzeyi, filtre sistemi, kum, çakıl taşı gibi maddelere karşı testler uygulanmaktadır. Bu testlerin oldukça özenli ve dikkatli yapılması canlılar için son derece önemlidir.
Deniz Akvaryumu Hastalıkları Nelerdir?
o Vibriosis
o Zehirlenme
o Hat Çürümesi
o Karnabahar Hastalığı
o Icthyophonus
o İç parazitler
o Mikroskobik Enfeksiyon
o Beyaz Benek
Deniz Akvaryum Işığı Kaç Saat Yanmalı?
Akvaryumlar içerisindeki ışık gücü çoğaldıkça akıntı gücünün arttırılması gereklidir. Işık gücünün farklılaşması sonucu renk ve görünüm farkı ortaya çıkabilmektedir. Akvaryum içerisinde bulunan mercan genellikle karma renk tonlarına sahiptir fakat farklı renk tiplerindeki floresanlar kullanılarak ihtiyaca göre kullanılabilir. Ortalama aydınlatma süresi 10-12 saat arasındadır.
Deniz Akvaryumu İçin Hangi Kum Gerekir?
Canlılara uygun koşullar sağlamak için hem de farklı görsel yaratmak amacıyla kullanılan materyallere akvaryum kumu denir. Akvaryum kumu olarak kullanılan kumların çeşitleri bulunmaktadır. İdeal şartları sağlayan kum aragonit olarak adlandırılan kumdur. Yapısal olarak pH’ı tamponlayabilir ve kararma özelliği vardır.
 
Geri
Üst