- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dengeleme ve uzlaştırma nedir?
Her bir saatte yapılan ticaret için uzlaştırma yapılır. İşlemler avans tutarına yansıtılır ve faturada ödenmiş avans olarak kabul edilir. Dengeleme Güç Piyasasında yapılan ticari işlemlerin sonucu uzlaştırma gerçekleştirilir. Uzlaştırma aylık faturaya yansıtılır.Dengeleme birimi nedir?
Dengeleme Birimi: Dengelemeye katılabilecek bir üretim veya tüketim tesisini ya da üretim veya tüketim tesisinin bir bölümü.
Dengeleme piyasası nedir?
Dengeleme güç piyasası, Sistem İşletmecisine gerçek zamanlı dengeleme için en fazla 15 dakika içinde devreye girebilecek yedek kapasiteyi sağlar. Frekans kontrolü ve talep kontrolü hizmetleri, yan hizmetler aracılığıyla sağlanır.Dengeden sorumlu grup nedir?
Piyasa katılımcılarının Piyasa İşletmecisine bildirmek suretiyle oluşturdukları ve grup içinden bir piyasa katılımcısının grup adına denge sorumluluğuna ilişkin yükümlülükleri üstlendiği grubu ifade eder.
Elektriğin teslimat gününden bir gün öncesinde, elektrik ticareti ve dengeleme faaliyetleri için kullanılan, Piyasa İşletmecisi tarafından işletilen, organize bir piyasadır.
Eak ne demek?
almanya’da hristiyan demokratların bir alt grubu olan evanjelist çalışanlar grubu’nun kısaltılmışı. tek kisilik isvecli bir punk grubu.
GDDK ne demek?
Geçmiş Dönük Düzeltme Kalemi’nin kısaltması olan GDDK, geçmiş 6 ay içindeki ilgili ayın tüketiminin eksik ya da fazla faturalandırılması nedeniyle faturaya yansıtılan bir kalemdir.Enerji Piyasaları nedir?
En basit anlamda, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, petrol gibi enerji kaynaklarının mevcut ve gelecekte olabilecek durumlarındaki arz ve taleplerine göre kaynak miktarı, üretim, iletim ve dağıtım aksiyonlarının belirlendiği ve enerji kaynaklarının alım ve satım fiyatlarının belirlendiği platforma enerji piyasası …
Elektrik piyasası nasıl çalışır?
İkili Anlaşmalar: Piyasa süreçlerinde tüketiciler ile tedarikçiler arasında özel hukuk hükümlerine tabi olarak, elektrik enerjisinin alınıp satılmasına dair yapılan ticari anlaşmalardır. Elektrik Piyasası, Fiziksel Elektrik Ticareti ve Fiziksel Olmayan Elektrik Ticareti faaliyetleri işletilmektedir.Yekdem mekanizması nasıl çalışır?
YEKDEM desteği olan santraller, EPİAŞ’ın aylık uzlaştırmaları sonrası ay içinde yaptığı elektrik satışının geliri destekleme fiyatı gelirinden düşülerek aradaki fark ödemesi ilgili santral sahibine yapılır.
Kesinleşmiş Günlük Üretim Planı (KGÜP)
Gip ve GÖP ne demek?
Gün İçi Piyasası (GİP) Gün Öncesi Piyasası (GÖP) ve Dengeleme Güç Piyasası (DGP) arasında yer alan ve katılımcılar için ek alış satış imkanları yaratarak dengesizlik olasılığını azaltan bir dengeleme mekanizması elemanı; dengeleme amaçlı bir “ara piyasa”dır.
Epiaş ne iş yapar?
18 Mart 2015 tarihinde kurulan Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), Türkiye’nin “enerji ticaretinde merkez ülke olma” hedefi doğrultusunda; enerji piyasalarının etkin, şeffaf, güvenilir, öngörülebilir ve sürdürülebilir biçimde işletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktadır.Epiaş GDDK ne demek?
Uzlaştırma bildirimi kesinleşmiş dönemlere ilişkin düzeltmeler, sonraki uzlaştırma bildirimlerinde geçmişe dönük düzeltme kalemi (GDDK) kapsamında ele alınmaktadır.