AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Deneyap sinavi kac soru?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Deneyap sınavı kaç soru?​

Sınavda kaç soru sorulacak? Sınavda Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından toplam 40 (kırk) adet soru sorulacaktır.

Deneyap atölyelerinde neler yapılır?​

Geleceğin Teknoloji Yıldızları programına dâhil olan ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Malzeme …
Deneyap atölyeleri ne öğretir?
Güncel yaşam problemleri temel alınarak sunulan esnek araştırma konuları öğrencilere takım halinde çalışmayı, araştırma becerilerini geliştirmeyi, prototip üretmeyi ve zaman planlaması yapmayı uygulamalı olarak öğretir. Öğrencilerin ürünleri eğitmenlerden oluşan jüriler aracılığıyla değerlendirilir ve ödüllendirilir.

Deneyap 2021 kaç soru?​

Sınavda hem ortaokul grubu hem de lise grubu öğrencileri için 15 Matematik, 15 Fen Bilimleri (5 Fizik, 5 Kimya, 5 Biyoloji), 6 Algoritma ve 4 Genel Kültür olmak üzere toplam 40 adet soru sorulacaktır. Adaylara 100 (yüz) dakika sınav süresi verilecektir.

Deneyap sınavları nasıl oluyor?​

Uygulama Sınavı’nda öğrencilerden kendilerine verilen tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yapmaları beklenir. Öğrenciler proje yapma süresi tamamlandığında geliştirdikleri projeyi ilgili jüri üyelerine belirtilen süre dâhilinde sunarlar.
Deneyap teknoloji atölyeleri ne yapar?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacıyla “Geleceğin Teknoloji Yıldızları” programı kapsamıyla 2017 yılı Temmuz ayında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) bünyesinde hayata geçirildi.
Deneyap Teknoloji Atölyesi projeleri yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen ve diğer insanları da bu doğrultuda etkileyebilen bireyler olmaları hedeflenmektedir.
Deneyap eğitimi ne kadar sürer?
Eğitim süreci ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşmaktadır.

Deneyap teknoloji atölyeleri hangi illerde var?​

Amasya, Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak Van olmak üzere 26 ayrı ilde Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılmasına yönelik çalışmalar …
 
Geri
Üst