AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetimli serbestlik uzmaninin gorevleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Denetimli serbestlik uzmanının görevleri nelerdir?​

(2) Denetimli serbestlik uzmanının görevleri şunlardır: a) Yükümlülerle rehberlik ve iyileştirme faaliyetlerini yürütmek. b) Yükümlülerin boş zamanlarının yapılandırılmasına yönelik eğitsel ve sosyal çalışmaları diğer kurumlarla iş birliği içinde yürütmek.

Denetimli serbestlik ilkeleri nelerdir?​

Denetimli serbestlik ilkeleri nelerdir?
Denetimli serbestlik İlkeleri İnsan onuruna saygı ve dürüstlük:Denetimli serbestlik ve yardım ile koruma hizmetlerinde görev alanlar; insan haklarına saygı, dürüstlük ve kararlılık çerçevesinde hareket eder; görevlerini yerine getirirken aşağılayıcı, onur kırıcı veya küçük düşürücü davranışlarda bulunamaz.

Denetimli serbestlik uzmanı kimdir?​

Denetimli serbestlik uzmanı kimdir?
MADDE 24 – (1) Denetimli serbestlik uzmanı, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmalarına yönelik denetim planında belirlenen çalışmaları yürütmekle yükümlüdür. (2) Denetimli serbestlik uzmanının görevleri şunlardır: a) Yükümlülerle bireysel görüşmeler yapmak ve grup çalışmalarını yürütmek.

Denetimli serbestlik sigortalı çalışabilir mi?​

Hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen kişi çalıştığı işine devam edebilir mi.? Yanıt: Hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen kişinin çalışma ve sosyal hayatında yükümlülüklere uyduğu sürece hiçbir değişiklik olmaz.

Denetimli serbestlik Ikm ne iş yapar?​

Denetimli serbestlik Ikm ne iş yapar?
Onların güvenlik, barınma, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlülerdir. Ayrıca denetimli serbestlik müdürlüklerinde hükümlülerin denetim ve izlenmesinde görev alırlar.

Denetimli serbestlik kağıdı geldi ne yapmalıyım?​

Denetimli serbestlik kağıdı geldi ne yapmalıyım?
Yargıtay içtihatları nedeniyle, denetimli serbestlik kararının şüpheliye tebliğ edildikten sonra şüphelinin mevzuatta belirtilen 10 günlük süre içerisinde denetimli serbestlik müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekir.
Sosyal hizmet uzmanlarının denetimli serbestlik ve yardım hizmetleri görevleri nelerdir?​
Kanuna göre, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezlerinin görevleri, gerek hapis dışı ceza ve tedbirlere mahkûm edilen kişilere gerekse şartla tahliye edilen ya da cezası tecil edilen kişilere, topluma uyumları için gerekli psiko-sosyal yardımı yapmak, onları toplum içerisinde denetleyerek haklarında hükmedilen ceza …

Cezaevinden izinli çıkan sigortalı çalışabilir mi?​

Cezaevinden izinli çıkan sigortalı çalışabilir mi?
Yazıda Covid-19 salgını nedeniyle izinli olan hükümlülerin, izinli bulundukları sürede SGK’lı olarak çalışabilecekleri belirtildi. Bu çalışma süresi de infazdan sayılacak.

Denetimli serbestlik bir kere gitmedim ne olur?​

Denetimli serbestlik bir kere gitmedim ne olur?
KEZ İHLAL EDERSE dosyanın kapatılması ile ilgili süreç başlatılır. Yani bir çocuk yükümlünün yılda 3 ihlal hakkı bulunmaktadır. BİR YIL İÇİNDE 4. KEZ İHLAL ETTİĞİNDE ÇOCUK YÜKÜMLÜNÜN İNFAZI YANAR.

Gardiyan kaç gün çalışır?​

Güvenlik ve gözetim servisimizde; 7 İnfaz ve Koruma Başmemuru ile 180 İnfaz ve Koruma Memurumuz sabit vardiya ve 4’lü vardiya şeklinde görev yapmaktadır. Sabit vardiya haftaiçi 08.00 – 17.00 saatleri arasında, 4’lü vardiya ise 24 saat usulünde 08.00’de başlayıp ertesi gün 08.00 saatleri arasında görev almaktadır.

5 yıl cezanın yatarı ne kadar?​

5 yıl cezanın yatarı ne kadar?
Örneğin, 10 yıl hapis cezası alan bir hükümlünün koşullu salıverilme/şartlı tahliyesi şöyle hesaplanır: 10 yıl hapis cezasının 1/2’si 5 yıldır. 5 yıl hapis cezasından 3 yıllık denetimli serbestlik süresi düşülür, böylece bu mahkumun 2 yıl cezaevinde kalması gerektiği ortaya çıkmış olur.
 
Denetimli serbestlik uzmanının görevleri genellikle hükümlülerle rehberlik ve iyileştirme faaliyetlerini yürütmek, yükümlülerin boş zamanlarının yapılandırılmasına yönelik eğitsel ve sosyal çalışmaları diğer kurumlarla iş birliği içinde yürütmek şeklinde sıralanmaktadır. Ayrıca yükümlülerle bireysel görüşmeler yapmak, grup çalışmalarını yürütmek gibi görevleri de vardır.

Denetimli serbestlik ilkeleri ise insan onuruna saygı ve dürüstlük üzerine kurulmuştur. Denetimli serbestlik ve yardım hizmetlerinde görev alanlar, insan haklarına saygı göstermeli, dürüst ve kararlı bir şekilde hareket etmelidirler. Ayrıca hiçbir zaman aşağılayıcı, onur kırıcı veya küçük düşürücü davranışlarda bulunmamalıdırlar.

Denetimli serbestlik uzmanının kim olduğu konusunda, görevlerinin hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmalarına yönelik denetim planında belirlenen çalışmaları yürütmek olduğu belirtilmektedir. Bu kapsamda yükümlülerle bireysel görüşmeler yapmak, grup çalışmalarını yürütmek gibi görevleri vardır.

Denetimli serbestlik sigortalı olarak çalışabilir mi sorusuna verilen yanıt, hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen kişinin çalışma ve sosyal hayatında yükümlülüklerine uyduğu sürece herhangi bir değişiklik olmayacağı yönündedir.

Sosyal hizmet uzmanlarının denetimli serbestlik ve yardım hizmetleri görevleri arasında, hapis dışı ceza ve tedbirlere mahkûm edilen kişilere ve şartla tahliye edilen ya da cezası tecil edilen kişilere topluma uyumları için gerekli psiko-sosyal yardımı yapmak ve onları toplum içerisinde denetleyerek haklarında hükmedilen cezalar konusunda destek vermek yer almaktadır.

Son olarak, denetimli serbestlik sürecinde kurallara uymamanın yaptırımları ve özellikle belirli ihlal sayısını aşmanın dosyanın kapatılması ile sonuçlanabileceği vurgulanmaktadır. Bu sebeple denetimli serbestlik sürecinde verilen kurallara uymanın önemi büyüktür.
 
Geri
Üst