AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetimli serbestlik imza haftada kac gun?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.286
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Denetimli serbestlik imza haftada kaç gün?​

Bu yükümlülüklerden biri de belirli bir süreç boyunca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü birimlerine gidilerek imza atılmasıdır. Genellikle haftada 1 gün olarak belirlenen sistem ile birlikte koşullu salıverilen hükümlülerin takip edilmesi sağlanmaktadır.

Denetimli serbestlik imza atılmazsa ne olur?​

İmza atmaya gitmeme denetimli serbestliğin ilahidir. Üst üste iki defa imza ihlali yapan hükümlülerin denetimli serbestlik kararı geri alınır. Tahliyeden sonraki 3 (üç) gün içinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne başvurmayan hükümlü şartlı tahliye hakkını kaybeder ve yeniden cezaevine alınır.

Denetimli serbestlik durumunda şehir dışına çıkabilir mi?​

Denetimli serbestlik durumunda şehir dışına çıkabilir mi?
Hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen kişi yurt dışına çıkabilir mi.? Mahkemece, kişi hakkında verilen tedavi ve denetimli serbestlik kararı ile birlikte yurt dışına çıkışın yasaklanmaması durumunda yurt dışına çıkmaya engel bulunmamaktadır.

Adli kontrol süresi ne kadar?​

Madde 110/A – (1) Ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde adli kontrol süresi en çok iki yıldır. Ancak bu süre, zorunlu hallerde gerekçesi gösterilerek bir yıl daha uzatılabilir. (2) Ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde, adli kontrol süresi en çok üç yıldır.

Denetimli serbestlik kağıdı ne zaman gelir?​

Denetimli serbestlik müdürlüğü hükümlüye bir çağrı kağıdı göndererek 10 gün içinde müdürlüğe gelmesini ister.10 gün içinde gelen hükümlüye denetimli serbestlik müdürlüğü hükümlü için bir denetim planı hazırlar.

Denetimli serbestlik imza ihlali hakkı kaç defa?​

Denetimli serbestlik imza ihlali hakkı kaç defa?
Denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlülerin en sık karşılaştıkları ihlal imza ihlalleridir. Üst üste iki kez imza ihlali yapanların denetimli serbestlik kararı geri alınır. Hükümlülerin ihlal etmiş oldukları imzaya gününe istinaden geçerli bir mazeretlerini ilgili kuruma iletme mecburiyetleri vardır.

Denetim yakılırsa ne olur?​

CEVAP : Mahkemece verilen denetimli serbestlikle ilgili yükümlülükler kişinin hapis cezasının karşılığıdır. Eğer ceza alan kişinin cezası denetimli serbestlik kurallarına harfiyen riayet etmez ise cezası hapiste kısmen veya tamamen çektirilir.

Cezaevine girmeden denetimli serbestlik olur mu?​

Denetimli serbestlik, 5275 sayılı Kanunun 105/A maddesi ile yeniden düzenlenmiştir. Hükümlü olan kişi henüz cezaevine girmemişse, ceza miktarı ne olursa olsun denetimli serbestlik yasasından yararlanması mümkün değildir.

Denetimli serbestlik asker olmaya engel mi?​

Denetimli serbestlik asker olmaya engel mi?
Bu durumdaki yükümlüler ile hakkında “denetimli serbestlik” kararı verilenlerin bilgileri elektronik ortamda Milli Savunma Bakanlığınca alınarak askeralma kayıtlarına işlenir ve yükümlülerin denetimli serbestlik süresince askerlikleri ertelenir. Bu bilgiler Adalet Bakanlığınca güncel bulundurulur.

Adli kontrol alan kişi tutuklanır mı?​

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli veya sanık , adli kontrol gereği uyması gereken (imza atma, belli bir yerde ikamet etme, elektronik kelepçe takma vs.) yükümlülüklere uymadığı takdirde de tutuklanabilir (CMK md.112/1). Ancak, adli kontrol yükümlülüklerini yerine getiren şüpheli veya sanık tutuklanamaz.
 
Denetimli serbestlik hükümlerine ilişkin verdiğiniz bilgiler çok faydalı ve detaylı.
- Denetimli serbestlik kapsamında haftada genellikle 1 gün olmak üzere Denetimli Serbestlik Müdürlüğü birimlerine gidilerek imza atılması gerekmektedir.
- İmza atılmaması durumunda ise ilk olarak uyarılar yapılır, ancak üst üste iki defa imza ihlali yapan hükümlülerin denetimli serbestlik kararı geri alınır.
- Denetimli serbestlik durumunda şehir dışına çıkabilmenin mümkün olup olmadığı, mahkeme kararı ve gerekli izinlerle sınırlıdır. Tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen kişi, mahkemece yurt dışına çıkışı yasaklanmadıkça seyahat edebilir.
- Adli kontrol süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde en fazla üç yıl olabilir ve zorunlu hallerde bir yıl daha uzatılabilir.
- Denetimli serbestlik kağıdı, hükümlüye gönderilen çağrı ile 10 gün içinde müdürlüğe gelmesi istenir ve gelen hükümlü için denetim planı hazırlanır.
- İmza ihlali durumunda, hükümlülerin en sık karşılaştıkları sorunlardan biri olan imza ihlallerinin üst üste iki kez tekrarlanması halinde denetimli serbestlik kararı geri alınır.
- Denetimli serbestlik yükümlülüklerine riayet edilmediğinde ceza, hapiste çektirilebilir.
- Denetimli serbestlik yasasından yararlanabilmek için cezaevinde olunmaması gerekmektedir, yani ceza alan kişi henüz cezaevine girmeden denetimli serbestlikten faydalanamaz.
- Denetimli serbestlik durumunda askerlik hizmeti ertelenebilir ve bu konudaki bilgiler Milli Savunma Bakanlığı tarafından güncellenebilir.
- Adli kontrol altına alınan kişiler ,gerekli yükümlülüklere uymadıkları takdirde tutuklanabilirler, ancak adli kontrol şartlarını yerine getiren kişiler tutuklanamazlar.

Bu detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Başka sorularınız varsa da yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst