Denetimde kalite kontrol sistemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.943
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Denetimde kalite kontrol sistemi nedir?​

Denetimde kalitenin ve güvenilirliğin ölçütü ise denetim faaliyetlerinin önceden belirlenmiş ölçütlere ve düzenlemelere uygun şekilde yerine getirilmesi ve kalite kontrol prosedürlerinin uygulanmasını içerir.

BDS 220 nedir?​

Bağımsız Denetim Standardı 220 Bu Bağımsız Denetim Standardı (BDS), finansal tabloların denetiminin belgelendirilmesine (çalışma kâğıtlarının hazırlamasına) ilişkin denetçinin sorumluluklarını düzenlemektedir. Ekte, çalışma kağıtlarına ilişkin özel hükümler ve rehberlik içeren diğer BDS’lerin listesi yer almaktadır.

KKS 1 Nedir?​

KKS 1 Nedir?
KKS-1 bağımsız denetim şirketlerinin bağımsız denetim faaliyetlerine ilişkin kalite kontrol sistemleriyle ilgili sorumluluklarını kapsamaktadır. Bahsi geçen denetim faaliyetleri, finansal tabloların bağımsız denetim ve sınırlı bağımsız denetimleri ile diğer güvence denetimleri ve ilgili hizmetleri kapsamaktadır.

Kalite güvence sistemi ne demek?​

Kalite güvence sistemi ne demek?
Kalite Güvenlik Sistemi (KGS); ürünün veya genel olarak çıktının nitelik ve niceliğini güvenceye alacak şekilde süreci garanti altına almak üzere gerçekleştirilen, standart ve doğru işlemlerin belli bir sistematiğe göre yürütülmesi için geliştirilmiş uygulamalar bütünüdür.

Kilit denetim konusu ne demek?​

Kilit denetim konuları, denetçinin mesleki tecrübesine göre cari döneme ait finansal tabloların denetiminde en çok önem arz eden ve üst yönetimden sorumlu olanlara iletilen konular arasından seçilen konulardır.

Denetim ekibi kimlerden oluşur?​

MADDE 19 – (1) Her bir bağımsız denetim için en az 3 asil ve 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşan bir bağımsız denetim ekibi oluşturulur ve her bir bağımsız denetim en az 3 kişi olmak üzere işin gerektirdiği sayı ve nitelikte bağımsız denetçilerden oluşan ekip tarafından gerçekleştirilir.

TSE ISO EN 9000 nedir?​

TSE ISO EN 9000 nedir?
ISO 9000 Kalite Standartları Serisi, organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak Kalite Yönetim Sistemi’nin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanmış olan bir standartlar bütünüdür.
 
Denetimde kalite kontrol sistemi, denetim faaliyetlerinin belirlenmiş ölçütlere ve düzenlemelere uygun bir şekilde gerçekleştirilmesini ve kalite kontrol prosedürlerinin uygulanmasını içeren bir sistemdir. Bu sistem, denetim faaliyetlerinin güvenilirliğini ve kalitesini sağlar. BDS 220, finansal tabloların denetiminin belgelendirilmesine (çalışma kâğıtlarının hazırlanmasına) ilişkin denetçinin sorumluluklarını düzenleyen Bağımsız Denetim Standardı'dır.

KKS-1 ise bağımsız denetim şirketlerinin bağımsız denetim faaliyetleriyle ilgili kalite kontrol sistemlerine ilişkin sorumlulukları düzenleyen bir standarttır. Bu standardın amacı, finansal tabloların bağımsız denetim ve sınırlı bağımsız denetimleri ile diğer güvenilirlik denetimleri ve ilgili hizmetlerin kalitesini sağlamaktır.

Kalite güvence sistemi (KGS), ürünün veya çıktının nitelik ve niceliğini güvence altına alacak şekilde süreci garanti altına almak amacıyla geliştirilen uygulamalar bütünüdür. KGS, standart ve doğru işlemlerin belli bir sistematiğe göre yürütülmesini sağlar ve kaliteyi sürekli olarak artırmayı hedefler.

Kilit denetim konuları, denetçinin mesleki tecrübesine göre cari döneme ait finansal tabloların denetiminde en önemli olan ve üst yönetimle paylaşılması gereken konuları ifade eder. Denetim ekibi ise her bir bağımsız denetim için en az 3 asil ve 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşur. Bu ekibin, işin gerektirdiği sayı ve nitelikte bağımsız denetçilerden oluşması gerekmektedir.

TSE ISO EN 9000 ise organizasyonların müşteri memnuniyetini artırmak için Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulması ve geliştirilmesine rehberlik eden bir standartlar serisidir. ISO 9000 standartları, Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanmıştır ve kuruluşlara kaliteli hizmet sunma konusunda rehberlik sağlar. Bu standartlar, uluslararası alanda kabul görmüş kalite yönetimi uygulamalarını içermektedir.
 
Geri
Üst