- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Denetim yaklaşımları nelerdir?
Çağdaş denetim yaklaşımları arasında en fazla öne çıkan yedi yaklaşım (klinik, yöneylem araştırması, emsal, portfolyo değerlendirmesi, kılavuz, gelişimsel ve farklılaştırılmış denetim) bu çalışmada ele alınmakta ve Türkiye’de uygulanmakta olan geleneksel denetim anlayışının yerine koyulabilecek alternatiflere ışık …Bağımsız denetim süreci nedir?
Uygulamaya yönelik bir taahhütname çerçevesinde, bir denetçinin, müşteri şirket ile ilgili üçüncü tarafların üzerinde mutabık kaldıkları denetim prosedürlerini yürüterek fiili bulguların güvence verilmeden raporlanmasıdır.Eğitimde denetim Türleri Nelerdir?
Eğitim denetiminde bir sınıflama için alan açısından birey ve kurum denetimi, yöntem açısından klasik, modern, klinik denetim ayrımları verilebilir. Bunlardan birey ve kurum denetimi, denetçi yeterlikleri bölümünde, ders ve kurum denetimi başlıkları altında verilmiştir.
Denetimin 4 evresi nedir?
Denetimin planlama, yürütme, raporlama ve izleme olmak üzere dört aşaması vardır.Denetim planı ne demek?
Denetim planı, denetim sırasında meydana gelebilecek değişikliklere her zaman uyabilecek bir şekilde, muhtemel seçenekler dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Denetim planı, yapılan ön incelemelerden elde edilen bilgilerden yararlanılarak aşağıdaki konuların belirlenmesini içerir.Denetimde 3R ne demek?
Risk odaklı bağımsız denetim yaklaşımda 2002 yılından başta ABD olmak üzere sonrasında da diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde 3R yaklaşımı ön plana çıkmıştır. Bu aşamalardan birinci Risk Değerleme, ikincisi Riske Karşılık Verme ve üçüncüsü de Raporlama sürecidir.