Denetim surecinin asamalari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
261.019
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Denetim sürecinin aşamaları nelerdir?​

Denetim Süreci
Stratejik denetim ne demek?
Stratejik Denetimin İçeriği Stratejik yönetim sürecinde değerlendirme, geriye yönelik hukuka uygunluk denetimi şeklinde değil; stratejik amaç ve hedefleri başarım (performans) dü- zeyinin ölçülmesi şeklinde gerçekleştirilir.
Denetim süreci ne ile başlar?
Ancak denetim süreci, kanıt toplama süreci ile başlamaz. Denetimin planlanması ve denetim çalışmalarının yapılması ile başlar ve denetim raporunun yazılmasıyla sona erer.

Iç denetim aşamaları nelerdir?​

Her iç denetim faaliyeti ise; planlama, denetimin yürütülmesi, raporlama ve izleme sürecinden oluşur. İç denetimin beklenen katma değeri sağlaması bakımından aşağıda yer verilen sürece uygun olarak yerine getirilmesi esastır.
Denetim Riskleri Nelerdir?
Denetim riski, bağımsız denetimde önem arz eden bir kavramdır. BDS 200’e göre Denetim riski: Finansal tabloların önemli bir yanlışlık içermesine rağmen, denetçinin duruma uygun olmayan bir denetim görüşü vermesi riskidir. Denetim riski, önemli yanlışlık” riski ile tespit edememe riskinin bir fonksiyonudur.
Genel denetim amaçları nelerdir?
MADDE 5 – (1) Denetimin amacı, finansal tablolar ve diğer finansal bilgiler dâhil olmak üzere denetime tabi konuların belirlenmiş bir kıstasa uyumlu olup olmadığı hususunda hedeflenen kullanıcılara güvence sağlayacak bir görüş oluşturulmasıdır.
Denetim kanıtları türlerine göre fiziki, sözlü, belgeye dayanan ve analitik olmak üzere dört başlık altında gruplandırılabilir: Fiziki Kanıtlar: Genellikle kişilerin ve olayların gözlemlenmesi ya da varlıkların incelenmesi yoluyla elde edilmektedir.
Denetim öncesi faaliyetler nelerdir?
Denetim faaliyeti ön çalışmayla başlar ve denetim amaçlarının belirlenmesi, bilgi toplama/ön araştırma ve açılış toplantısı safhalarından oluşur. Elde edilen bilgiler ışığında denetim amaçları kesinleştirilir, potansiyel sorunlu alanlar ile denetim kapsamı belirlenerek bireysel çalışma planı hazırlanır.
İç denetim türleri nelerdir?
İç Denetim Türleri Nelerdir?

İç denetim ne yapar?​

İç denetim: Bir kurumun amaçlarına ulaşmasına yardımcı olmak üzere, o kurumun risk yönetimi, kontrol ve kurumsal yönetim süreçlerini değerlendirerek, bu süreçleri iyileştirmek ve geliştirmek amaçlı yapılan denetim ve danışmanlık faaliyetidir.
Merkezden denetim ne anlama gelir?
Eğitim ve öğretim çalışmalarının yürürlükteki yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgelere göre yapılıp yapılmadığının incelenmesi, yoklanması ve soruşturulması işi.
Iç denetimde nelere bakılır?
İç denetim, kurumun risk yönetimi, kontrol ve yönetişim süreçlerinin etkililiğini değerlendirmek ve geliştirmek amacına yönelik sistematik ve disiplinli bir yaklaşım getirerek kurum hedeflerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Doğrudan denetim ne demek?​

Doğrudan Denetim : Her bir muhasebe işleminin ayrı ayrı ve doğrudan doğruya incelendiği bir yöntemdir. Dolaylı Denetim : Aynı nitelikteki ve birbirleriyle yakın ilişki içerisindeki hesaplar arasında toplam karşılaştırmaları yaparak bunlar arasında uygunluk araştıran bir denetim türüdür.
BDDK denetim çeşitleri nelerdir?
BDDK mevzuatı çerçevesinde bankalarda bilgi sistemleri denetimi yapılmakta mıdır? Evet. Söz konusu denetimleri Kurum personeli eliyle yapılan denetimler, bağımsız denetim kuruluşları tarafından yapılan denetimler ve banka personeli tarafından yapılan denetimler olmak üzere üç başlık altında toplamak mümkündür.
Toplanan denetim kanıtları ne tür bir belgedir?
Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır.
 
Geri
Üst