AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Denetim Masasından Kaldırılamayan Programları Nasıl Kaldırabilirim?

zeberus

Yeni Üye
Denetim Masasından kaldırılamayan programları nasıl kaldırabilirim? Sorun yaşandığında Denetim Masası‘nı kullanarak programlarınızı kaldırmak zahmetli olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu sorunu çözebilmeniz için bazı adımlar mevcut. İlk olarak, Denetim Masası yerine alternatif bir yöntem olan Program Kaldırma Aracı‘nı kullanabilirsiniz. Bu araç, kaldıramadığınız programları daha etkili bir şekilde silmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, kaldıramadığınız programları güncellemek veya yeniden yüklemek de sorunu çözebilir. Bu adımları takip ederek Denetim Masasından kaldırılamayan programları başarıyla kaldırabilirsiniz. Unutmayın, her adımda dikkatli olmalı ve gerektiğinde uzman yardımı almalısınız.
İçindekiler

Denetim Masasından Kaldırılamayan Programları Nasıl Kaldırabilirim?​

Denetim Masası’ndan kaldırmak istediğiniz bir programı kaldıramıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:

1. Programı Kaldırmayı Tekrar Deneyin​

Öncelikle, Denetim Masası’ndan programı kaldırmayı tekrar deneyin. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
– Başlat menüsünden “Denetim Masası”nı açın.
– “Programlar” veya “Programlar ve Özellikler” seçeneğini bulun ve tıklayın.
– Kaldırmak istediğiniz programın adını bulun ve üzerine sağ tıklayın.
– Açılan menüden “Kaldır” veya “Kaldır/Değiştir” seçeneğini seçin ve talimatları izleyin.

2. Kaldırma Aracı Kullanın​

Eğer program hala kaldırılamıyorsa, programın kendi kaldırma aracını kullanmayı deneyebilirsiniz. Bazı programlar, kendi kaldırma araçlarını kurulum dosyalarıyla birlikte sunarlar. Bu aracı kullanarak programı tamamen kaldırabilirsiniz. Kaldırma aracını kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
– Programın kaldırma aracını bulun ve çalıştırın.
– Kaldırma aracının talimatlarını izleyin ve programı kaldırın.

3. Üçüncü Parti Kaldırma Araçları Kullanın​

Eğer yukarıdaki adımlarla programı kaldıramıyorsanız, üçüncü parti kaldırma araçları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu araçlar, bilgisayarınızda kaldıramadığınız programları bulmak ve kaldırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Üçüncü parti kaldırma aracı kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
İnternet tarayıcınızı açın ve “üçüncü parti kaldırma araçları” veya “program kaldırma araçları” gibi bir arama yapın.
– Güvenilir bir kaynaktan bir kaldırma aracı indirin ve kurun.
– Kaldırma aracını çalıştırın ve talimatlarını izleyerek programı kaldırın.

4. Teknik Destek Alın​

Eğer yukarıdaki adımlarla programı kaldıramıyorsanız, teknik destek almayı düşünebilirsiniz. Programın üreticisinden veya bilgisayarınızın üreticisinden destek talep edebilirsiniz. Destek ekibi size programı kaldırma konusunda yardımcı olabilir veya alternatif çözümler sunabilir.
Bu adımları izleyerek Denetim Masasından kaldırılamayan programları kaldırabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir teknik destek almanız önemlidir.

Denetim Masasından Kaldırılamayan Programları Nasıl Kaldırabilirim?​

Denetim masasından kaldırılamayan programları nasıl kaldırabilirim?
1. Programı denetim masasında bul ve “Kaldır” seçeneğini tıkla.
2. Eğer kaldıramazsan, programın kendi kaldırma aracını kullan.
3. Kaldırma aracı yoksa, programı yeniden yükle ve ardından kaldır.
4. Kaldırmak için üçüncü taraf bir kaldırma aracı kullanabilirsin.
5. Eğer hala kaldıramazsan, profesyonel yardım alabilirsin.

6. Programın kök dosyalarını manuel olarak silmeyi dene.
7. Kayıt defterinde programın izlerini bul ve sil.
8. Güncel bir antivirüs programı kullanarak bilgisayarı taramayı dene.
9. Programın açılışta çalışmasını engelle.
10. Programı farklı bir kullanıcı hesabında kaldırmayı deneyebilirsin.

Geri