AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetim masasi nedir ve ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Denetim masası nedir ve ne işe yarar?​

Denetim Masası, Microsoft, Windows, işletim sistemleri içerisinde kullanıcıların bilgisayarlarının donanım, ve yazılımlarına dair ayar değişikliği yapmalarına yardımcı olan menüdür.

Denetim masası nasıl çalışır?​

Denetim masası nasıl çalışır?
Yine de, Denetim Masası’nı Windows 10’da başlatmak çok kolaydır: Başlat düğmesine tıklayın veya Windows tuşuna basın, Başlat menüsündeki arama kutusuna “Denetim Masası” yazın ve Giriş düğmesine basın. Windows Denetim Masası uygulamasını arayacak ve açacaktır.

Denetim Masası nedir ve özellikleri?​

Denetim Masası Windows ayarlarının yapıldığı eklenen yeni aygıtların Windows’a tanıtıldığı Windows yükleme ve yüklenen programlarının kaldırıldığı bilgisayar ayarlarının yapıldığı programdır.

Denetim Masası ile neler yapılabilir?​

Denetim Masası ile neler yapılabilir?
Windows ayarlarını değiştirmek için Denetim Masası’nı kullanabilirsiniz. Bu ayarlar, Windows’un görünümü ve çalışma biçimiyle ilgili neredeyse her şeyi denetler ve Windows’u size en uygun biçimde ayarlamak için bu ayarları kullanabilirsiniz.
Windows 10 Nvidia Denetim Masası nasıl açılır?​
Denetim Masası>Görünüm ve Kişiselleştirme>NVIDIA Denetim Masası.

Denetim Masası nelerdir?​

Denetim Masası nelerdir?

Denetim Masası kullanıcı hesapları nedir?​

UAC, Windows Vista ile birlikte gelen gelişmiş bir kullanıcı yönetim bileşenidir. UAC ile kullanıcı hesaplarının değişik düzeylerde yetkilerle donatılması sağlanmıştır. Windows Vista’da normal bir kullanıcının yapabileceği işlemler sınırlıdır.

Denetim masasındaki Programlar ve Özellikler penceresi yardımıyla ne yapılır?​

Denetim masasındaki Programlar ve Özellikler penceresi yardımıyla ne yapılır?
Programlar ve Özellikler Ayarları Bu noktada bilgisayarda yüklü bulunan kullanıcı programları ve Windows bileşenlerinin kaldırılması veya yeniden kurulması için denetim masasındaki Programlar ve Özellikler simgesi kullanılır. Bu simge yardımı ile Programlar ve Özellikler penceresi görüntülenir (Şekil 6.14).

Kontrol paneline nasıl girilir?​

Windows 10’da kontrol panelini açmanın en basit ve belki de en popüler ve kullanılan yöntemi: başlat menüsü aracılığıyla, klavyedeki Windows logolu olan ve boşluk çubuğunun yanında, her iki tarafta bulunan başlat tuşuna basarak veya bilgisayarınızdaki Windows logosuna tıklayarak girebildiğimiz.

Windows 7 denetim masası nasıl açılır?​

Windows 7 denetim masası nasıl açılır?
Denetim Masası’nı açma Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekip Ara’ya dokunun (veya fare kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesine gidip fare işaretçisini aşağı indirin ve Ara’ya tıklayın), arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonra Denetim Masası’na dokunun veya tıklayın.
NVIDIA Denetim Masası Nasıl Kurulur?​
NVıDıA Denetim Masası uygulaması, sürücü kurulumu sırasında Windows Mağazası ‘ndan belirli PC ‘Ler ile otomatik olarak yüklenir. Microsoft Store ‘dan manuel kurulum gerekmez. Sürücü kurulumu sırasında depolama uygulaması için Windows Update hizmetinin çalışıyor olması gerekir.

Denetim Masası, bir işletim sistemi olan Microsoft Windows'un kullanıcıların bilgisayarlarının donanım ve yazılım ayarlarını yönetmelerine olanak tanıyan bir araçtır. Bu aracı kullanarak çeşitli sistem ayarlarını yapılandırabilir, yeni aygıtlar ekleyebilir veya kaldırabilir, programları yönetebilir ve genel olarak bilgisayarınızı istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz.

Denetim Masası'nı açmak oldukça basittir. Windows 10'da Denetim Masası'nı başlatmak için Başlat düğmesine tıklayın veya Windows tuşuna basın, ardından arama kutusuna "Denetim Masası" yazarak Giriş düğmesine basın. Bu şekilde Windows Denetim Masası uygulamasını açabilirsiniz.

Denetim Masası'nın özellikleri arasında Windows ayarlarının yapıldığı, yeni aygıtların tanıtıldığı, Windows yükleme ve kaldırma işlemlerinin gerçekleştirildiği ve bilgisayar ayarlarının yapıldığı program olduğunu söyleyebiliriz.

Denetim Masası'nı kullanarak Windows ayarlarını değiştirebilir, görünümünü ve çalışma biçimini kişiselleştirebilirsiniz. Bu ayarlar yardımıyla neredeyse her şeyi kontrol edebilir ve Windows'u kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca Denetim Masası içinde bulunan "Programlar ve Özellikler" penceresi sayesinde bilgisayarınızdaki programları ve Windows bileşenlerini yönetebilirsiniz. Bu pencere aracılığıyla yüklü programları kaldırabilir veya yeniden kurabilirsiniz.

Son olarak, NVIDIA Denetim Masası Windows işletim sistemi ile NVIDIA grafik kartlarınızı yönetmenize olanak tanıyan bir uygulamadır. Bu uygulamayı açmak için Denetim Masası > Görünüm ve Kişiselleştirme > NVIDIA Denetim Masası adımlarını takip edebilirsiniz.

Geri