- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Denetim Kontrol türleri nelerdir?
En yaygın denetim türleri şunlardır:- Güvence hizmetleri.
- Banka denetçisi.
- Mali denetim.
- Adli muhasebe.
- Yardım masası ve olay raporlama denetimi.
- İflas denetçisi.
- İç denetim.
- Dahili kontrol.
Denetim Yaklaşimlari nelerdir?
Çağdaş denetim yaklaşımları arasında en fazla öne çıkan yedi yaklaşım (klinik, yöneylem araştırması, emsal, portfolyo değerlendirmesi, kılavuz, gelişimsel ve farklılaştırılmış denetim) bu çalışmada ele alınmakta ve Türkiye’de uygulanmakta olan geleneksel denetim anlayışının yerine koyulabilecek alternatiflere ışık …Denetim Türleri Nelerdir Kamu Yönetimi?
Denetim Türleri Nelerdir Kamu Yönetimi?Kamu Yönetiminin Denetlenmesinde Denetim Yöntemleri Bu denetim yöntemlerini “siyasi denetim, idari denetim, ombudsman denetimi, yargı denetimi, baskı grupları ve kamuoyu denetimi, yönetimde açıklık” (Eryılmaz, 2000: 302) olmak üzere altı grupta toplamak mümkündür.
Denetim çeşitleri nelerdir hastane?
Denetim çeşitleri nelerdir hastane?kamu hastanelerindeki faturalama süreçlerinde denetim unsuru incelenmektedir….
- Mali Tablolar Denetimi ya da Muhasebe Denetimi (Finansal denetim)
- Uygunluk Denetimi(Biçimsel denetim)
- Faaliyet (Yönetim) Denetimi(Performans denetimi)
Sağlıkta denetim nedir?
MADDE 15- (1) Özel sağlık kurum ve kuruluşlarının hizmet sunumlarının Bakanlık mevzuat ve düzenlemelerine uygunluğunun değerlendirildiği denetimdir. (2) Denetim, yerinde denetim şeklinde ve hizmete esas denetim formuna göre denetim ekibi tarafından yapılır.Banka denetim Türleri Nelerdir?
Bank. K. düzenlemesi çerçevesinde banka işlemesine uygulanacak olan denetim sistemi iki temel ilkeye dayanmakta ve üç ayrı denetim türünü içermektedir. Bu ilkeler: ‘Finansal Raporlama’ ve ‘Konsolide Denetim’ ilkeleridir. Denetim türleri ise1- İç denetim, 2-Bağımsız denetim, 3-Kamusal denetimdir.Farklılaştırılmış denetim modeli nedir?
Farklılaştırılmış denetim modeli nedir?Farklılaştırılmış denetim (Differentiated Supervision) , alacağı denetim ve değerlendirme hizmetlerinin türleri konusunda öğretmene seçenekler sunan bir denetim yaklaşımıdır.
Türkiye’de kamu yönetimi denetim türleri nelerdir?
Türkiye’de kamu yönetimi denetim türleri nelerdir?Uygulamalar
- İdari denetim.
- Siyasi denetim.
- Yargısal denetim.
- Ombudsman denetimi.
Denetim; finansal tablo denetimi, uygunluk denetimi ve faaliyet denetimi olmak üzere üçe ayrılmaktadır.