AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Denetim kanitlarinin sayisini etkileyen unsurlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Denetim kanıtlarının sayısını etkileyen unsurlar nelerdir?​

Denetim kanıtının güvenilirliğini etkileyen unsurlar ise; kanıtın ilgili olması, kanıtın zamanlılığı, kanıtın kaynağı ve kanıtın objektifliğidir. Kanıtın ilgili olması (geçerlilik): Elde edilen kanıtın denetçinin denetim hedefi ile direkt ilgisi olmalıdır.
Denetçinin kanıt toplamadaki amacı nedir?
Denetçi kanıt toplama işini denetim süreci boyunca devam ettirir. Denetim kanıtı toplamadaki temel amaç, müşteri ile ilgili bilgi toplamak ve riskleri belirlemek, müşterinin iç kontrol sisteminin etkinliğini belirlemek, yönetimin finansal tablolarındaki bilgileri ile ilgili iddialarının doğruluğunu araştırmaktır.
Denetim kanıtının uygunluğu neyin ölçüsüdür?
(a) Denetim kanıtı: Denetçinin, görüşüne dayanak oluşturan sonuçlara ulaşırken kullandığı bilgilerdir. Denetim kanıtları, finansal tablolara temel oluşturan muhasebe kayıtlarındaki bilgiler ile diğer bilgileri içerir. (b) Denetim kanıtının uygunluğu: Denetim kanıtının kalitesinin ölçütüdür.

Destekleyici kanıt nedir ne işe yarar?​

Ancak bu kanıtlar üzerinde işletmenin etkisi önemli düzeyde olduğundan güvenilirlikleri sınırlıdır. ”Destekleyici kanıtlar”;denetçinin muhasebe ortamı dışında elde ettiği ve kayıt ortamında elde edilen kanıtları desteklemekte kullandığı kanıtlardır.Bunlar muhasebe kayıt ortamından elde edilen bilgilerin güvenilirliğini …
Denetimde kanıt toplanması ve değerlendirilmesinin amacı nedir?
Denetimde işletme içi kanıtlar nelerdir?
Denetim kanıtı, “işletmeye ait bilgilerin önceden saptanmış olan ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacı ile denetçi tarafından kullanılan, denetçinin işletme hakkındaki görüşünü şekillendiren her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır” olarak tanımlanabilir.
1) Yapısal (Doğal) Risk; Müşterinin iç kontrol sisteminin olmadığı varsayımı altında, bazı işlem türlerinin belirli yapısal ve çevresel özellikleri nedeniyle yanlış kaydedilmesi ve hiç kaydedilmemesi neticesinde hesap kalanlarının yanlış olması ve bunların tek başına veya diğerleri ile birleşerek önemli bir ölçüye …
Denetçiye muhasebe sisteminin işleyişi hakkında bilgi veren kanıtlara ne denir?
(a) Denetim kanıtı: Denetçinin, görüşüne dayanak oluşturan sonuçlara ulaşırken kullandığı bilgilerdir. Denetim kanıtları, finansal tablolara dayanak (temel) oluşturan muhasebe kayıtlarındaki bilgiler ile diğer kaynaklardan elde edilen bilgileri içerir.
Denetçi Raporu bölümleri nelerdir?
12.2. Standart Denetim Raporunun Unsurları
 
Geri
Üst