- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Denetim çalışma kağıtları kaç yıl saklanır?
MADDE 35 – (1) Denetim kuruluşları ticari defterlerini, düzenlenen denetim raporlarını elektronik, manyetik ve benzeri ortamlarda tutulanlar dahil olmak üzere denetim çalışmalarına ve kalite kontrol sistemine ilişkin her türlü belgeyi ekleriyle birlikte on yıl süreyle saklamak zorundadır.Denetim dosyası nedir?
(b) Denetim dosyası: Belirli bir denetime ait çalışma kâğıtlarını oluşturan kayıtların yer aldığı fiziki veya elektronik, manyetik ve benzeri ortamlardaki bir veya daha fazla dosya veya başka bir depolama aracıdır.Denetçinin hazırladığı çalışma kağıtları nelerdir?
Çalışma kağıtları; denetçinin izlediği denetim yollarını, uyguladığı denetim işlemlerini ve testlerini, topladığı bilgileri ve incelemeleri ile ilgili ulaştığı sonuçları gösteren yazılı belgelerdir.
Yazılı beyanlar nedir?
Yazılı beyan: Belirli konuları teyit etmek veya diğer denetim kanıtlarını desteklemek için yönetim tarafından denetçiye sunulan yazılı bildirimdir. Bu bağlamda yazılı beyanlar; finansal tabloları, bu tablolarda yer alan yönetim beyanlarını veya bu tabloları destekleyen defterleri ve kayıtları kapsamaz.Denetim çalışma kağıtları nelerdir?
Çalışmaz dosyalar nedir?– Talimatların yönetim karar suretleri gibi meslek mensubunun, Denetlenen kurum ve kuruluştan ibrazını, istediği belgelerin muhafaza edilmesi amacıyla kullanılan denetim dosyasıdır.
b. Cari Dosyalar (Yıllık çalışma dosyası): Denetlenen döneme ait bilgi ve belgelerin saklandığı dosyadır.
Belgelendirme kuruluşları firmanız ile anlaşması durumunda sizlere bir 1. Aşama ve 2. Aşama olan bir denetim planı gönderir ve bu plana göre karşılıklı belirlenen tarihlerde bu denetimleri tarafsız bir baş denetçi ve denetçilerden oluşan bir ekip ile yapar.
Beyanlar ne demek?
Beyan, hukukta “bildirme” anlamına gelen bir terim olarak geçer. Örneğin emlak beyanı, emlak bildirme anlamına gelir. Mal beyanı ise beyanda bulunan kişinin, beyannamede geçen mallar üzerinde hak ve sorumluluk sahibi olduğunu ifade eder. Ayrıca hukukta beyan etmek terimi de mevcuttur.