AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetim belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Denetim belgesi nasıl alınır?​

- DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE.
- BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.
- Başvuru dilekçesi.
- Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu.
- Diploma.
- Adli Sicil Beyanı
- İlgili meslek odasına kayıt belgesi.

Yapı denetim belgesi nereden alınır?​

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında olan yapılarla ilgili olarak başvurularınızı, ekinde şikâyetinize ilişkin bilgi ve belgeleri de içeren dilekçe veya BIMER yolu ile yapının bulunduğu ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ne iletmeniz gerekmektedir.
İç denetçiler kamu kurumlarında, şirketlerde ve firmalarda görev yapabilirler. İç denetçiler, 2020 yılında en yüksek 8.810 TL maaş alıyor. Ortalama bir tecrübedeki bir iç denetçi ise, 5.780 TL maaş alır.
Uygulama denetçi belgesi kaç yıl geçerli?
(6)(Değişik:RG-22/8/2015-29453) Verilen ya da yenilenen denetçi belgeleri beş yıl için geçerlidir. Bu sürenin sonunda vize edilmeyen denetçi belgesinin kullanımına izin verilmez.
Imar denetçi belgesi kimler alabilir?
Bu kapsamda, merkez ve taşra teşkilatında görevli en az 3 yıl mesleki deneyimi olan, mimar, inşaat, makine, elektrik, elektrik-elektronik, harita ve çevre mühendisleri ile şehir plancısı ve en az dört yıllık hukuk fakültesi mezunları arasından 1000 kişi imar denetçisi olmak üzere seçildi.

Yapı denetim raporu nasıl alınır?​

İskan belgesi için gerekli belgeler şu şekilde belirlenmiştir;
- Yapı Kullanım İzni istemiyle yazılan dilekçe.
- Tapu kaydı bilgileri.
- Vergi Dairesi’nden ”borcu yoktur” yazısı
- Dış Kanal Belgesi (İZSU)
- Telekom Vizesi.
- Proje Müellifleri Raporu.
- Yapı Denetim Kuruluşu’ndan alınan belge.

Yapı denetim için sağlık raporu nereden alınır?​

Yapı denetim için sağlık raporu almak için şantiyelerde çalışabileceğinize dair çalışmanızda bir sakınca olmadığını ispat edecek evraklar istenmektedir. Yetkili sağlık kurumundan alacağınız ve sağlık raporunu düzenleyen sağlık merkezinden protokol numarası verilmesi gerekmektedir.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle faaliyete geçirilen Ulusal Yapı Denetim Sistemi’ne; şantiye şefliği, yapı denetçisi ve mimari proje müellifi olarak kayıt olunması gerekiyor.
Yapı denetim firmasının faaliyetlerini kim denetler?
Yapı Denetim Şirketi Yapı Sahibi adına Müteahhidi denetler. 4708 Sayılı Yapı Denetim Hakkındaki Kanun kapsamında meslek hayatında en az 12 yıl fiilen çalışan ve bunu resmi olarak belgeleyen Mimar ve Mühendisler Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı Denetim Komisyonuna başvurur.

Geri