- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Denetçinin niteliğine göre denetim türleri nelerdir?
Denetçilerin statülerine (unvanlar›na) göre denetim tür- leri; iç denetim, d›fl denetim ve kamu denetimi olmak üzere üç bafll›k al- t›nda tan›mlanmaktad›r.Denetim stratejisi nedir?
Stratejik Denetimin İçeriği Stratejik yönetim sürecinde değerlendirme, geriye yönelik hukuka uygunluk denetimi şeklinde değil; stratejik amaç ve hedefleri başarım (performans) dü- zeyinin ölçülmesi şeklinde gerçekleştirilir.
Denetim yapan kişiye ne denir?
Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.Denetçi türleri nelerdir?
Denetçi: Denetim faaliyetini yürüten, mesleki bilgi ve deneyime sahip, bağımsız davranabilen ve yüksek ahlaki nitelikler taşıyan uzman bir kişidir….Denetçi türleri:
Denetim Yöntemleri
Denetim planlaması nedir?
Denetimde planlamanın amacı, mali tablolara ilişkin herhangi bir görüşe yetecek düzeyde kanıt (bilgi ve belge) elde etmektir. Denetçi, denetim amaçlarını belirledikten sonra, kanıt toplama sürecini başlatabilir. Denetçi, denetim sürecini izleyerek toplayacağı kanıtları belirler.
Denetçinin görevleri ve yetkileri nelerdir?
Denetçinin görevleri öncelikle yöneticinin görev ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini denetlemektir. Söz konusu denetim üç ayda bir yapılabilmekle birlikte, yönetim defterinin, faturaların, makbuzların vb. diğer belgelerin incelenmesini kapsamaktadır.Bağimsiz denetmenler ne iş yapar?
Bağımsız Denetçiler: Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM’lere verilmiştir.