Denetcinin gorusune etki edebilecek denetci tarafindan toplanan her turlu bilgi ve belgeye ne ad verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Denetçinin görüşüne etki edebilecek denetçi tarafından toplanan her türlü bilgi ve belgeye ne ad verilir?​

Abstract. Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır.
Kabul edilebilirlik kararı nedir?
Birinci aşama, Bireysel Başvuru Bürosu tarafından yapılan ve şartları taşımaması durumunda idari ret kararı verilen ön inceleme aşamasıdır. İkinci aşama, Komisyonlarca yapılan ve şartları taşıması hâlinde kabul edilebilirlik kararı, taşımaması hâlinde ise kabul edilemezlik kararı verilen kabul edilebilirlik aşamasıdır.

Kabul edilebilirlik ne demek?​

Bireysel Başvurunun «Kabul Edilebilirliği»; «Kabul Edilebilir» bulunan başvuru, bireysel başvurunun şekli ve maddi şartları açısından herhangi bir eksiklik taşımayan; aynı zamanda Mahkeme’nin kişi, yer ve zaman bakımında yetkisi içinde kalan bir başvuru anlamını taşır.
Toplanan denetim kanıtlarına ne tür bir belgedir?
Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır.

Kabul edilemezlik kararı ne demek?​

İhlal İddiasına Konu Değerin Az Olması Anayasa’nın yorumlanması ve uygulanması açısından önem taşımayan ve başvurucuyu önemli bir zarara uğratmayan başvurular hakkında ilgili Kanun uyarınca kabul edilemezlik kararı verilir.
Anayasa Mahkemesinin kabul edilemezlik kararı nedir?
Anayasa Mahkemesi, Anayasa’nın uygulanması, yorumlanması veya temel hakların kapsamının ve sınırlarının belirlenmesi açısından önem taşımayan, başvurucunun önemli bir zarara uğramadığı başvuruların kabul edilemezliğine karar verebilir.

Kabul edilebilirlik nedir edebiyat?​

c. Kabul edilebilirlik: Yazar, amaç veya amaçlarını gerçekleştirmek için metni kullanır. Her metin belli bir amaca hizmet eder, her metnin yazılmasının bir sebebi ve hedef aldığı okur kitlesi vardır. Amaçlılık [intentionality] metnin iletişim boyutu ile ilgilidir.

Geri