AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetci toplantiya cagirabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Denetçi toplantıya çağırabilir mi?​

Denetçiler genel kurulu toplantıya çağırabilir mi? Yönetim kurulunun devamlı olarak toplanamaması veya toplantı nisabının oluşmasına imk‚n bulunmaması yahut mevcut olmaması durumlarında ise, pay sahiplerinden biri mahkemeye müracaat edip izin almak suretiyle genel kurulu toplantıya çağırabilir.

Anonim şirket genel kurulu toplantıya kimler çağırabilir?​

ANONİM ŞİRKET GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRILARI KİMLER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR? TTK’nın 410’uncu maddesi uyarınca genel kurul, süresi dolmuş olsa bile, yönetim kurulu tarafından toplantıya çağrılabilir. Tasfiye memurları da, görevleri ile ilgili konular için, genel kurulu toplantıya çağırabilirler.

Hükümet komiseri hangi durumlarda çağrılır?​

Hükümet komiseri hangi durumlarda çağrılır?
Kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi ve kayıtlı sermaye sisteminden çıkılması, kayıtlı sermaye tavanının arttırılması, Faaliyet konusunun değiştirilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliğini gerektiren hususlar varsa bu şirketlerin genel kurul toplantılarına Bakanlık temsilcisinin katılımı zorunludur.

Kooperatif Genel Kurulu olağanüstü toplantıya kimler çağırır?​

Cevap: 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununun 43. maddesine göre, gerektiğinde denetçiler kurulu, kooperatifin ortağı bulunduğu üst birlik ve tasfiye memurları genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahiptir.

Yönetim kurulunu kimler toplantıya çağırır?​

Çağrı; Yönetim kurulunu toplantıya, başkan veya başkan vekili çağırır. Yine kurul üyelerinden her biri de başkan veya başkan vekiline yazılı olarak başvurup, kurulun toplantıya çağrılmasının talep edebilir (TTK m. 331, f.2).

Olağanüstü genel kurul çağrısını kim yapar?​

Olağanüstü genel kurul çağrısını kim yapar?
Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır.

Anonim şirketlerde olağan genel kurul çağrısı nasıl yapılır?​

TTK’nın 414’üncü maddesi kapsamında genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, şirketin internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Bu çağrı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere, toplantı tarihinden en az iki hafta önce yapılır.

Hangi tür anonim şirket genel kurul toplantılarına Ticaret Bakanlığı’ndan bir temsilci katılmak zorunda değildir?​

– Yönetmeliğin “Bakanlık Temsilcisi Bulundurma Zorunluluğunu” düzenleyen 32. maddesinde değişikliğe gidilmiş olup; maddenin 2. fıkrasına yapılan ilave ile kuruluş ve esas sözleşme değişikliği işlemleri Bakanlık iznine tabi olan yukarıda sayılan anonim şirketler hariç olmak üzere, tek pay sahipli anonim şirketlerin …

Denetçiler genel kurulu toplantıya çağırabilir mi?
Evet, denetçiler genel kurulu toplantıya çağırabilir. Yönetim kurulunun devamlı olarak toplanamaması veya toplantı nisabının oluşmaması veya mevcut olmaması durumlarında bir pay sahibi mahkemeye başvurarak genel kurulu toplantıya çağırabilir.

Anonim şirket genel kurulu toplantıya kimler çağırabilir?
Anonim şirket genel kurul toplantıları, TTK'nın 410. maddesine göre yönetim kurulu tarafından çağrılabilir. Aynı zamanda tasfiye memurları da, görevleri ile ilgili konular için genel kurulu toplantıya çağırabilirler.

Hükümet komiseri hangi durumlarda çağrılır?
Hükümet komiseri genel kurulu toplantıya çağırma zorunluluğu, kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi, kayıtlı sermaye sisteminden çıkılması, kayıtlı sermaye tavanının arttırılması, ve faaliyet konusunda değişiklikler gibi esas sözleşme değişikliklerini gerektiren durumlarda söz konusudur. Bu tür durumlarda Bakanlık temsilcisinin katılımı zorunludur.

Kooperatif Genel Kurulu olağanüstü toplantıya kimler çağırır?
Kooperatifler Kanunu'nun 43. maddesine göre, kooperatifin denetçiler kurulu, üst birlik veya tasfiye memurları genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırma yetkisine sahiptirler.

Yönetim kurulunu kimler toplantıya çağırır?
Yönetim kurulunu toplantıya, başkan veya başkan vekili çağırabilir. Ayrıca kurul üyelerinden her biri de yazılı olarak başvurarak toplantının çağrılmasını talep edebilir.

Olağanüstü genel kurul çağrısını kim yapar?
Olağanüstü genel kurul çağrısını yapmak için, toplantının planlandığı tarihten en az on beş gün önce tüm kat maliklerine bildirim yapılmalıdır.

Anonim şirketlerde olağan genel kurul çağrısı nasıl yapılır?
Anonim şirketlerde olağan genel kurul toplantıları, TTK'nın 414. maddesi gereğince esas sözleşmede belirtilen şekilde yapılır. Çağrı ilanı şirketin internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde en az iki hafta önce yapılmalıdır.

Hangi tür anonim şirket genel kurul toplantılarına Ticaret Bakanlığı’ndan bir temsilci katılmak zorunda değildir?
Bakanlık temsilcisinin katılım zorunluluğu, kuruluş ve esas sözleşme değişikliği işlemleri Bakanlık iznine tabi olan anonim şirketler dışındaki tek pay sahipli anonim şirketler için geçerlidir.

Geri