- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Denetçi olmak için ne yapmak gerekir?
Denetçi olmak için uzmanlık alanına göre eğitim alınır. Örneğin, bir şirketin finansal denetlemesini yapacak olan kişilerin, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ya da İşletme gibi üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olması gerekir.Mağaza denetçisi nasıl olunur?
Öz disiplin sahibi olmak, Güçlü bir gözlem yeteneğine sahip olmak, İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden ya da Mühendislik Fakültesi’nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.İç denetçi maaşları ne kadar?
2022 yılında alınan en düşük İç Denetçi maaşı 6.800 TL, alınan ortalama İç Denetçi maaşı 9.800 TL, alınan en yüksek İç Denetçi maaşı ise 16.400 TL olarak belirlenmiştir.
Baş denetçi maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
Denetçi Yardımcısı Ne kadar maaş alır?
Denetçi Yardımcısı maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 7.630 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Denetçi Yardımcısı ortalamasına göre Denetçi Yardımcısı maaşı yaklaşık 5.060 TL seviyelerindedir.Kimler denetçi olamaz?
Aşağıdaki hâllerden birinin varlığında, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir ve/veya sermaye şirketi ve bunların ortaklarından biri ve bunların ortaklarının yanında çalışan veya bu cümlede anılan kişilerin mesleği birlikte yaptıkları kişi veya kişiler, ilgili şirkette denetçi olamaz.Denetçilik sınavına Kimler Girebilir?
2- Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans …
Iç denetçi sertifikası ne işe yarar?
İç Denetçi Sertifika “CIA” Süreci Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü “IIA”, iç denetçilerin edindikleri bilgileri ve profesyonelliklerini göstermeleri amaçlı sertifikalı iç denetçi “CIA” olmaya teşvik etmektedir. CIA unvanına sahip olmak, bu işe gönül veren herkese eğitim fırsatı sunmaktadır.
ISO 27001 Baş denetçi nasıl olunur?
Sertifika alındıktan yani baş denetçi eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra, en az 20 adam günlük denetim tecrübesi kazanmak, ilgili ve güncel deneyim sahibi olmak ve BT ile ilgili güncel bilgi ve beceri sahibi olmak gerekmektedir.Baş denetçi Sertifikası ne işe yarar?
ISO 9001 Baş Denetçi eğitimi, yaygın olarak kabul gören denetim ilkelerini, prosedürlerini ve tekniklerini uygulayarak bir Kalite Yönetim Sistemi (KYS) denetimi gerçekleştirmek için gerekli uzmanlığı geliştirmenizi sağlar.Denetçi yardımcısı ne iş yapar?
Denetçi yardımcısı, denetim kapsamını belirlemek, plan oluşturmak, denetim raporları hazırlamak, eksiklikleri tespit etmek, düzeltici önlemler önermek ve denetçinin kendisine atadığı diğer görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Müfettiş ne kadar maaş alıyor?
Müfettiş olarak atanması halinde aylık maaş 2022 itibariyle 16 bin lirayı geçiyor. Kıdemli müfettişlerin maaşı ise yaklaşık 19 bin lira.