AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetci Ne is yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.545
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Denetçi Ne iş yapar?​

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Banka denetçisi ne iş yapar?​

Tüm birimler ile ortaklıklardaki faaliyetlerin; iç kontrol sistemi aracılığıyla, verimli ve etkin olarak sürdürülmesini, banka varlıklarının korunmasını, uygulamaların, banka içi ve genel mevzuata uyumunu, söz konusu faaliyetler çerçevesindeki banka içi iletişim kanallarının etkinliğini, muhasebe ve finansal raporlama …

İç denetçi maaşları ne kadar?​

İç denetçi maaşları ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
İç Denetçi | 5.830 | 9.400
İç Denetçi Yardımcısı | 4.420 | 5.560

Denetçi olmak için hangi bölüm?​

Denetçi olmak için hangi bölüm?
İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden ya da Mühendislik Fakültesi’nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.

Banka denetçisi nasıl olunur?​

Öz disiplin sahibi olmak, Güçlü bir gözlem yeteneğine sahip olmak, İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden ya da Mühendislik Fakültesi’nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.

Devlette iç denetçi nasıl olunur?​

- İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.
- Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.

Denetçi yardımcılığı ne iş yapar?​

Denetçi yardımcılığı ne iş yapar?
Denetçi yardımcısı, denetim kapsamını belirlemek, plan oluşturmak, denetim raporları hazırlamak, eksiklikleri tespit etmek, düzeltici önlemler önermek ve denetçinin kendisine atadığı diğer görevleri yerine getirmekle sorumludur.

Sayıştay denetçisi ne kadar maaş alır?​

Sayıştay denetçisi ne kadar maaş alır?
1.DERECE KADROLU DENETÇİ MAAŞI; 5750 dir. Sayıştay denetçileri yeterlilik sınavını geçtikten sonra yeminli mali müşavirlik sınavına girebilirler. Sınavı kazandıktan sonra 8 yıl aha çalıştıkları takdirde yeminli mali müşavir ruhsatı alabilmektedirler.
 
Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının yasa ve yönetmeliklere uygun hareket edip etmediğini denetler ve gerekli raporları hazırlar. Banka denetçileri ise bankadaki faaliyetlerin iç kontrol sistemleriyle denetleyerek verimliliği sağlar ve banka varlıklarını korur. İç denetçilerin maaşlarına bakıldığında, iç denetçilerin ortalama maaşının 9.400 TL, iç denetçi yardımcılarının ise ortalama maaşının 5.560 TL olduğu görülmektedir.

Denetçi olmak isteyen kişilerin genellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmaları ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen CIA sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. Banka denetçisi olmak isteyenlerin de aynı şekilde öz disiplin sahibi olmaları ve güçlü gözlem yeteneklerine sahip olmaları önemlidir.

Devlette iç denetçi olmak isteyenlerin de genellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmaları gerekmektedir. Bazı firmalar sertifika programlarından sertifika almış olunmasını talep edebilmektedir.

Denetçi yardımcıları ise denetçilerin belirlediği kapsamlar doğrultusunda denetim yapar, plan oluşturur, denetim raporları hazırlar, eksiklikleri tespit eder ve düzeltici önlemler önerir.

Sayıştay denetçilerinin maaşlarına bakıldığında, 1. derece kadrolu Sayıştay denetçilerinin 5.750 TL maaş aldığı belirtilmektedir. Sayıştay denetçileri, yeterlilik sınavını geçtikten sonra yeminli mali müşavirlik sınavına girebilir ve belirli koşulları yerine getirdikten sonra yeminli mali müşavir ruhsatı alabilirler.
 
Geri
Üst