Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Denetci istifasini kime verir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Denetçi istifasını kime verir?​

Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor. Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Bunun dışında olağan genel kurul toplantıların haricinde, kat malikleri kurulu haklı bir sebebin olması halinde denetçinin görevine son verebiliyor.

Yönetici istifa ederse yerine kim geçer?​

Yöneticinin İstifa Etmesi Durumunda Yedek Yönetici Görevlendirilir.
Apartman yöneticisi istifa dilekçesini kime verir?
Site yöneticisi istifa dilekçesi! Site yöneticisi isterse görevinden istifa edebiliyor. Site yönetim kurulundan istifa etmek için bir dilekçe yazılması gerekiyor.

Apartman karar defteri olmazsa ne olur?​

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu oluyor. Bu zorunluluğunu yerine getirmeyen yöneticileri idari para cezası bekliyor.

Site yönetimi denetim kurulu istifa ederse ne olur?​

Denetim kurulu kararlarında birlikte hareket etmek zorundadır. Denetçi vefat ederse veya istifa ederse kat malikleri kurulu olağanüstü toplantıya çağrılır ve usulüne uygun olarak yeni denetici seçilir.
Site yönetim kurulu üyesi istifa ederse ne olur?
İstifa eden eğer yönetim kurulu üyesi ise, diğer üyeler göreve devam edebilir. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu sayılır.

Yönetici istifa dilekçesi nasıl yazılır?​

nedenlerinden dolayı …/… /…. Tarihindeki Kat Malikleri Kurulun da devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır / sunulacaktır.

Site yönetici istifasını kime verir?​

Bu toplantıda, yönetici gerekçeli nedenini açıklayarak istifasını kat malikleri kuruluna sunar. İstifa; tek taraflı bir irade beyanı olduğundan dolayı, istifanın kat malikleri kurulunca kabul şartı aranmaz. Akabinde yeni yönetici seçilerek yönetimin devamlılığı sağlanır.
Site Yönetim Kurulu üyesi nasıl istifa eder?
Site yönetimine seçilen yönetici, herhangi bir sebepten dolayı site yönetiminden istifa edebilme hakkına da sahip olabiliyor. İstifa etmek isteyen yöneticinin “Site yönetiminden istifa dilekçesi” yazması gerekiyor…

Geri