AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetci hangi durumlarda olumsuz gorus bildirir?

Editör

Yeni Üye

Denetçi hangi durumlarda olumsuz görüş bildirir?​

Olumlu Görüş Dışındaki Görüş Türünün Belirlenmesi 8. Yeterli ve uygun denetim kanıtı elde etmiş olan denetçi, yanlışlıkların tek başına veya toplu olarak finansal tablolar için önemli ve (etkisinin) yaygın olduğu sonucuna varırsa olumsuz görüş verir.

Sınırlandırılmış olumsuz görüş ne demek?​

Şartlı Görüş Bildirme (Sınırlandırılmış ) Denetçinin incelediği mali tablolar hakkında genel olarak olumlu görüş taşımasına karşın, bazı konularda görüşüne koşul koyması ve bunu açıklaması şeklidir.

Olumsuz görüş ne demek?​

Olumsuz görüş ne demek?
Olumsuz Görüş nedir? Yasal denetçi tarafından denetim raporunda verilen Olumsuz Görüş, şirketin mali tablolarının, kuruluşun iş uygulamalarına ilişkin ‘Doğru ve Adil’ görüş göstermediğini ve yanlış beyan edildiğini veya yanlış beyan edildiğini belirtir.

BDS 705 nedir?​

BDS 705 nedir?
BDS 705 Bağımsız Denetçi Raporunda Olumlu Görüş Dışında Bir Görüş Verilmesi Standardı 1/1/2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 18/3/2014 tarihli ve 28945 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Denetim raporu hangi başlıklardan oluşmakta ve içeriği nasıl olmalıdır?​

Standart denetim raporunda dokuz unsur bulunur. Bunlar; başlık, muhatap, giriş paragrafı, yönetimin sorumluluğu, denetçinin sorumluluğu, denetçinin görüşü, denetçinin imzası, rapor tarihi ve denetçinin adresidir.

Olumlu görüş ne demek?​

Bağımsız denetçinin finansal tablolara ilişkin görüş oluşturma sorumluluklarının ve denetçi raporunun şekil ve içeriğinin ele alındığı BDS 700 standardında, denetçinin, finansal tabloların tüm önemli yönleriyle geçerli finansal raporlama çerçevesine uygun olarak hazırlandığı sonucuna varması durumunda olumlu görüş; bir …

BDS 700 nedir?​

BDS 700 nedir?
BDS 700 Finansal Tablolara İlişkin Görüş Oluşturma ve Raporlama Standardının ilk sürümü, 1/1/2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 18/3/2014 tarihli ve 28945 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

BDS 570 nedir?​

BDS 570 nedir?
BDS 570 İşletmenin Sürekliliği standardı, bağımsız denetçilerin yapacakları denetimlerde işletmenin sürekliliğini değerlendirme ve raporlarında bu durumu bildirmeleri hususundaki sorumluluklarını düzenleyen bir standarttır.

Bir denetçi finansal tabloların bütünü konusunda görüş sahibi olmak için yeterli kanıt elde edemediği durumda hangi raporu hazırlar?​

Bağımsız denetim raporu, bağımsız denetim sonucunda bağımsız denetçinin işletme finansal tabloları hakkında açıkça ifade edilmiş görüşünü içerir. Bu görüş, finansal tabloların tüm önemli yönleriyle, ilgili oldukları finansal raporlama standartları uyarınca hazırlanıp hazırlanmadığı konusundadır.

Olumlu denetim görüşüne etki eden faktörler nelerdir?​

Denetim kanıtının güvenilirliğini etkileyen unsurlar ise; kanıtın ilgili olması, kanıtın zamanlılığı, kanıtın kaynağı ve kanıtın objektifliğidir.

Denetçi hangi durumlarda olumsuz görüş bildirir sorusunda belirtilen durumlar şu şekildedir:
- Yeterli ve uygun denetim kanıtı elde etmiş olan denetçi, yanlışlıkların finansal tablolar için önemli ve yaygın olduğu sonucuna varırsa olumsuz görüş bildirir.
- Olumsuz görüş, şirketin mali tablolarının doğru ve adil olmadığını, yanlış beyan edildiğini veya yanıltıcı olduğunu belirtir.
- Genel olarak olumlu görüş taşınmasına rağmen bazı konularda görüşün koşullu olarak bildirilmesi durumunda ise sınırlandırılmış olumsuz görüş verilebilir.

Sınırlandırılmış olumsuz görüş, denetçinin genel olarak olumlu bir görüş taşımasına rağmen bazı konular hakkında görüşünü koşullarla belirtmesi ve açıklaması anlamına gelmektedir.

Denetim raporunun içeriği ve başlıkları şu şekildedir:
1. Başlık
2. Muhatap
3. Giriş paragrafı
4. Yönetimin sorumluluğu
5. Denetçinin sorumluluğu
6. Denetçinin görüşü
7. Denetçinin imzası
8. Rapor tarihi
9. Denetçinin adresi

Olumlu görüş, bağımsız denetçinin finansal tabloların geçerli finansal raporlama çerçevesine uygun olarak hazırlandığı sonucuna vardığı durumu ifade eder.

BDS 570, işletmenin sürekliliğini değerlendiren ve denetçilere raporlarında bu durumu bildirme sorumluluğunu düzenleyen bir standarttır.

Eğer bir denetçi finansal tabloların bütünü konusunda yeterli kanıt elde edemediği durumda, geçerli finansal raporlama standartlarına uygun şekilde hazırlandığı konusunda görüş bildirmemişse, bu durumda şartlı görüş bildirilebilir.

Denetimde olumlu görüşe etki eden faktörler ise, denetim kanıtının güvenilirliğini etkileyen unsurlar olan ilgili olma, zamanında olma, kaynak ve objektiflik gibi faktörleri içerir.

Geri