AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Denetci Belgesi kac yil gecerli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Denetçi Belgesi kaç yıl geçerli?​

1-) Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesi çerçevesinde, yapı denetimlerde görev alan mimar ve mühendislerin, yeterliliklerinin tespiti için 5 yılda bir olmak üzere denetçi belgesi vize işlemi yapılır. Vize işlemi yapılmayan denetçinin görevine devam etmesine izin verilmez.

Yapı denetçisi nasıl olunur?​

Bu nedenle yapı denetim mühendisi olmak için üniversitelerin de dört yıllık lisans eğitimi veren Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinde eğitim görmek gerekir. Üniversitelerin bu bölümlerinden bir tanesinden mezun olduktan sonra bu alanda işe girilebilir. Dört yıllık eğitimin ardından bu alanda staj yapılır.
a) Proje ve uygulama denetçisi mimar, mimari projenin ilgili mevzuata uygunluğunun ve yapının her safhasında bu projelere uygun yapılıp yapılmadığının denetimini yapar.
Denetçi belgesi ücreti nereye yatırılır?
* Yapı denetim sisteminde müracaatı uygun görülerek Denetçi Belgesi verilmesi onaylanan ilgililer, herhangi bir Halkbankası şubesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurumsal tahsilat hesabı, 101 No’lu ücret kodu hesabına yatırılmış ve ilgili denetçi adına düzenlenmiş, 450 TL (01.01.2015 TARİHİNDEN İTİBAREN BELGE ALMAYA …
Uygulama denetçi belgesi nasıl alınır?
- DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE.
- BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.
- Başvuru dilekçesi.
- Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu.
- Diploma.
- Adli Sicil Beyanı
- İlgili meslek odasına kayıt belgesi.

Uygulama denetçisi inşaat mühendisi ne iş yapar?​

Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır. c) Uygulama denetçisi inşaat mühendisi, yapı denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 120.000 m2’dir. ç) (Değişik:RG-5/2/2013-28550) Proje ve uygulama denetçisi makine mühendisi, proje ve yapı denetimini yapar.

Yapı denetim sistemi kullanım sözleşmesi nereden alınır?​

-Arama motoruna https://yds.csb.gov.tr yazılarak açılan sayfada sağ üstte yer alan yds giriş sekmesinden e-devlet şifresiyle kullanıcılar sisteme giriş yapabilir. -Açılan ekranda hesap başvurusu sekmesine tıklanır. Ardından hangi hesap için başvuru yapılmak isteniliyorsa o işaretlenir.

Geri