- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Demokrasiden nefret eden ünlü filozof kimdir?
Sokrates’in Ölümü ve Elitizm Üstelik Sokrates, demokrasinin ölümcül tehlikelerini ve oy kullananların engin aptallığının sonuçlarını birinci elden deneyimlemiş birisidir.Aristotelese göre kaç çeşit yönetim vardır?
İşte bu sınıflandırma sonucu Aristo üç tane iyi (doğru) yönetim biçiminden bahseder. Bunlar monarşi, aristokrasi ve politeia’dır. Aslında yaptığı sınıflandırma da Aristo altı tane yönetim biçiminden bahseder. Bu yönetim biçimlerinin üçü doğru üçü de bozuk yönetim biçimleridir.Aristoteles e göre yoksulların çıkarını amaçlayan çoğunluğun yönetimi nedir?
Ortak iyiliği amaçlayan çoğunluk yönetimi politeia ve yalnızca yoksulla- rın çıkarını gözeten çoğunluğun yönetimi, yani politeia’nın bozulmuş hâli olarak demokrasi.”
Demokrasinin babasi kimdir?
Kleisthenes 507’de halkın desteğiyle iktidarı ele geçirdi ve demokratik reformları yürürlüğe koydu.Eflatun kimdir kısaca?
427 – ö. M.Ö. 347) çok önemli bir Antik Yunan filozofu. Hayatını geçirdiği Atina’daki ünlü akademiyi kurdu. Asıl adı Aristokles’di. Geniş omuzları ve atletik yapısı yüzünden, Yunanca Platon (geniş göğüslü) lakabı ile anıldı ve tanındı.Siyaset kurumunun temel kavramları nelerdir?
SİYASET FELSEFESİNİN TEMEL KAVRAMLARI Siyaset felsefesinin temel kavramları şunlardır: Birey, toplum, sivil toplum, devlet, iktidar, yönetim, meşruiyet, egemenlik, hak, hukuk, yasa ve bürokrasi.