AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

demokrasi mi

haberci

Yeni Üye
DEMOKRASİ Mİ, ŞİRKETOKRASİ Mİ?
“Bir Ekonomik Tetikcinin İtirafları adlı kitabın yazarı John Perkins, kitabının onsozunde şoyle diyor;
“ Ekonomik Tetikciler ( ET’ler) yerkure uzerindeki ulkeleri trilyonlarca dolar dolandıran yuksek ucretli profesyonellerdir Dunya Bankası, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ( USAID) ve diğer yabancı “ yardım kuruluşlarından buyuk şirketlerin kasalarına ve gezegenimizin doğal kaynaklarını kontrol eden birkac varlıklı ailenin ceplerine para aktarırlar Kullandıkları araclar arasında sahte finansal raporlar, hileli secimler, ruşvet, zorbalık, seks ve cinayet bulunmaktadır Oynadıkları oyun imparatorluklar kadar eski olmasına rağmen, gunumuzdeki kureselleşme surecinde korkutucu bir boyuta ulaşmıştır
Nereden mi biliyorum; Ben de bir ET idim
John Perkins boyle diyor
Demokrasi, tum uye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yonetim bicimidir
Peki, gercek tanımda olduğu gibi mi?
Politikaları halk mı şekillendiriyor yoksa devleşmiş şirketler mi?
John Perkins’in dediklerinin doğruluğunu yaşadığımız olaylar gostermiyor mu?
O zaman ulkemizde demokrasi değil, şirketokrasi vardır diyebiliriz
Şirketokrasi, yerkuremizi kendi ciftliği kabul edip, tum insanları da bu ciftliğin seyisi, kahyası, kolesi gibi goren cok kucuk bir azınlığın sistemidir
Temelini ABD’nin 26 ncı Başkanı Theodore Roosevelt’in atmış olduğu Şirketokrasi, ABD’nin 28 nci Başkanı Thomas Woodrow Wilson ile geliştirilmiş, 43 ncu Başkanı George Herbert Walker Bush ile de bugunku konumuna gelmiştir
Sirketokrasi duzeni, hile ve kandırma uzerine kurulmuş, uzeri demokrasi, insan hakları ve ozgurluk cilası ile kaplanmıştır
Şirketokrasinin hedefi kuresel imparatorluktur
Buyuk şirketler, uluslar arası bankalar, hukumet uclusu, şirketokrasinin ayrılmaz organlarıdır
İşleyişi de; ET ( ekonomik tetikciler ), cakallar ve ABD ordusu eliyle yurumektedir
ET (ekonomik tetikci)’ler zeki insanlar arasından secilerek ozel yetiştirilirler Ekonomist, muhendis, bankacı, hukukcu, oğretim uyesi vb kimlikleri ile şirketlerde gorevlendirilirler, cok yuksek maaşlarını gorevli oldukları şirketlerden alırlar, ancak CIA ya bağlıdırlar
ET lerin gorevi, diğer milletleri şirketokrasiye boyun eğmeye zorlayan koşulları yaratmaktır Gittikleri ulkelere, iyilik meleği kimliğine burunerek; alt yapı, elektrik santraları, oto yollar, limanlar, hava alanları, sanayi siteleri yapımı icin borc verilmesini sağlarlar Bu borcların bir şartı da, tum bu projelerin yapımcısının, şirketokrasiye bağlı şirketler olmasıdır
Bir ET başarılı ise, verilen borc miktarı o kadar fazla olur ki, borclu ulke birkac sene sonra odemelerini yapamaz hale gelir ve kapana kısılır Kapana kısılan ulke bağımsızlığını yitirdiğinden, ulkeyi yonetenler;
• Birleşmiş Milletlerde vereceği oyun rengine kendisi karar veremezler
• Kendi halkının yiğit cocuklarına, şirketokrasinin cıkarlarını canı pahasına koruma gorevi verirler
• Kendi halkının yiğit evlatlarını dunyanın dort bir yanına; Kore’ye, Afganistan’a ABD cıkarlarını korusun diye gonderirken, kendi topraklarını korumak icin hareket edemezler
• Halkın alın teri ile kurulmuş sanayi tesislerini, limanlarını, madenlerini şirketokrasiye satmak zorundadırlar
• Bilimsel calışmaları destekleyemezler
• Uretim yapılmasını engelleyen, tuketimi ozendiren cok sayıda karar alırlar
• Kendi halkını, yalan soyleyerek surekli aldatırlar
• Kendi ulusunun cıkarlarını koruyamazlar, bunun yerine kendi cıkarlarını korurlar
• Kendilerini yiğit gibi tanıtırlar ve borc almanın yiğitlik olduğunu savunurlar
Ne dersiniz, yaşadıklarımız tum bunların doğruluğunun kanıtı değil mi?
Ali CEVİKYİĞİT

Geri