AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Demiryolu gecidi isareti nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.708
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Demiryolu geçidi işareti nedir?​

Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26: Demiryolu geçidinin tam konumunu göstermek üzere bariyeri olmayan (kontrolsüz) demiryolu hemzemin geçitlerinin her iki tarafında da bulunur. Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Demiryolu Hemzemin geçit yaklaşımı ne demek?​

Demiryolu Hemzemin geçit yaklaşımı ne demek?
Demiryolu Hemzemin Geçit Yaklaşımı levhası, uyarı levhalarının görünürlüğünü artırmak ve hemzemin geçide olan mesafeyi belirtmek amacıyla hemzemin geçitlerin yaklaşımında kullanılır. Yolun solunda kullanılan Demiryolu Hemzemin Geçit Yaklaşımı levhaları, ilave uyarıya gerek görüldüğünde konulmalıdır.

Kontrollü demiryolu geçidi nasıl olur?​

Kontrollü Demir Yolu Geçidi Levhası T-25: Demiryolu hattının her iki tarafında bariyer veya benzeri bir sistemle kontrol edilen bir hemzemin geçit bulunduğunu bildirir. Işıklı veya sesli DUR ikazına uyulur. Kontrollü Demir Yolu Geçidi Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Tramvay hattı ile oluşan kavşak nedir?​

Tramvay hattı ile oluşan kavşak nedir?
Tramvay Hattı İle Oluşan Kavşak Levhası T-39: Yolun bir tramvay hattı ile kesiştiğini, sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve tramvaya yol vermelerini belirtmek için kullanılabilir. Tramvay Hattı İle Oluşan Kavşak Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Refüj Başı Ek Levhası ne anlama gelir?​

Refüj Başı Ek Levhası T-34a: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır. Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.

Hemzemin ne demek Ehliyet?​

Hemzemin ne demek Ehliyet?
Hemzemin geçit (Demiryolu geçidi), karayolu veya yaya trafiği güzergâhı ile demiryolunun aynı düzeyde kesiştiği kavşak ve geçit anlamına gelir. Bir tren yolunun üzerinden karşı tarafa arabanızla geçecekseniz, geçecek olduğunuz yerin adı hemzemin geçit olacaktır.

Trafiğe kapalı yol işareti nedir?​

Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-5: Yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır.
 
Demiryolu geçidi işareti olarak bilinen "Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26" ve "Kontrollü Demir Yolu Geçidi Levhası T-25" farklı demiryolu geçitlerini belirtmek için kullanılan levhalardır.

- "Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26", bariyeri olmayan (kontrolsüz) demiryolu hemzemin geçitlerinin her iki tarafında bulunan, demiryolu geçidinin tam konumunu gösteren bir levhadır. Bu levha, sürücüleri demiryolu geçidine dikkat etmeleri konusunda uyarır.

- "Kontrollü Demir Yolu Geçidi Levhası T-25" ise demiryolu hattının her iki tarafında bariyer veya benzeri bir sistemle kontrol edilen bir hemzemin geçidin bulunduğunu bildiren levhadır. Bu levha, sürücülere demiryolu geçidindeki bariyerleri veya kontrollü geçit işaretlerini dikkate almaları gerektiğini belirtir.

Bunun yanı sıra, "Tramvay Hattı İle Oluşan Kavşak Levhası T-39", bir yolun tramvay hattı ile kesiştiğini ve sürücülerin hızlarını düşürmeleri gerektiğini belirtir. Bu levha da sürücülerin dikkatini çekerek tramvaylara yol vermelerini sağlar.

Ayrıca, "Refüj Başı Ek Levhası T-34a" ise yoldaki veya yol kenarındaki engellerin önüne yerleştirilerek, sürücülere engelin sağından veya solundan geçmeleri gerektiğini bildirir.

Hemzemin geçit ise karayolu veya yaya trafiği güzergâhı ile demiryolunun aynı düzeyde kesiştiği kavşak ve geçit anlamına gelir. Bu tür geçitlerde sürücülerin demiryolu hatlarını geçerken dikkatli olmaları ve gerektiğinde trenlere yol vermeleri önemlidir.

Son olarak, "Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-5" ise yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir ve sadece yaya trafiğine açık yollarda kullanılır. Bu levha, sürücülere taşıt trafiğine kapalı olan yolu belirtir ve yaya trafiğine dikkat etmeleri konusunda uyarır.
 
Geri
Üst