- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 194.921
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Demirhindi nasıl bir meyve?
Demirhindi , hem tıbbi hem de mutfak amaçlı çok çeşitli kullanımlara sahip lezzetli, tatlı ve ekşi bir meyvedir . Yaprak dökmeyen demirhindinin yaprakları ve uzun kahverengi kabukları ile karakterize baklaya benzer. Bakla görünümündeki bu meyve içinde demirhindi meyvesi olan yapışkan, etli, sulu bir hamurdur.Demirhindi Nedir Nasıl Yapılır?
Demirhindi ağacı, baklagiller ailesinin bir üyesi ve tıpkı fasulyeye benzeyen bir kabuk içinde tanecikli bir meyve veriyor. Bu meyveler kabuklarından ve çekirdeklerinden ayıklandıktan sonra püre haline getirilerek kullanılıyor. (Hindistan mutfağında ayrıca ağacın taze yaprakları da yemeklere katılıyor.)Demirhindi nasıl bir tadı var?
Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir.
Tamarind turkce ne demek?
Osmanlı’da özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan şerbetin yapımında kullanılan tamarind’in Türkçe adı demirhindi, Arapça “temr-i Hindi” yani “Hint hurması” ifadesinin değişe değişe günümüze gelmiş hali.Demir Hindi ne işe yarar?
Demirhindinin etli kısımları, mutfaklarda baharat olarak kullanılır. Çorba, salata ve turşu yapımında hem renk verdiği, hem de lezzetli olduğu için sık sık kullanılır. Demirhindi kurutulup baharat haline getirildikten sonra, tatlı yapımında da kullanılır. Özellikle reçellerde ve soslarda kullanılması yaygındır.Demir Hindi neye iyi gelir?
DEMİRHİNDİNİN FAYDALARI
ekşi bir tada sahip içecek.
DEMİRHİNDİ FAYDALARI Kan basıncını ve kolesterolü azaltıyor. Kalp sağlığını koruyor. Dolaşımı arttırdığı için anemi hastalarına bol bol demirhindi yemeleri öneriliyor. B vitamini familyasının önemli bir parçası olan demirhindi, sinir fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı oluyor.
Tamarind nerede kullanılır?
Çorba, salata ve turşu yapımında hem renk verdiği, hem de lezzetli olduğu için sık sık kullanılır. Demirhindi kurutulup baharat haline getirildikten sonra, tatlı yapımında da kullanılır. Özellikle reçellerde ve soslarda kullanılması yaygındır. Son yıllarda demirhindi çayı tüketimi de oldukça yaygındır.