Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Demirhindi cekirdegi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Demirhindi çekirdeği ne işe yarar?​

Demirhindinin öz yağı bakteri ve virüslerle savaşır, solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı güçlü bir savunma mekanizması yaratır. Demirhindi suyu göz hastalıklarında ve kuru göz tedavisinde kullanılır. Eklem ağrıları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Gargara olarak kullanıldığında ağız yaralarına iyi gelir.
Demirhindinin zararları nedir?
Demirhindi bitkisi aşırı olarak tüketildiğinde, karaciğer, akciğer ve böbreklerde ciddi tahribatlara neden olabilir. Cilt için kullanılırsa, tahrişler, kaşıntılar meydana çıkabilir. Uzmanlar, bilinçsiz olarak tüketimi durumunda, demirhindinin ölüme kadar yol açabileceğini belirtmişlerdir.
Demirhindi karaciğere iyi gelir mi?
Ancak karaciğeri en çok temizleyen ve karaciğeri hızlı bir şekilde gençleştiren en önemli bitki demirhindi bitkisidir. Bu bitki aynı zamanda sinir sistemini korur ve safra kesesi ile ilgili problemleri çözmeye yardım eder.

Demirhindi ne işe yarar nasıl kullanılır?​

Demirhindinin etli kısımları, mutfaklarda baharat olarak kullanılır. Çorba, salata ve turşu yapımında hem renk verdiği, hem de lezzetli olduğu için sık sık kullanılır. Demirhindi kurutulup baharat haline getirildikten sonra, tatlı yapımında da kullanılır. Özellikle reçellerde ve soslarda kullanılması yaygındır.
Demirhindi nasıl kullanılır çayı?
DEMİRHİNDİ ÇAYI TARİFİ Hazırlamak için ilk olarak 1 litre suyu kaynatılır. Su kaynamadan önce 20 gr demirhindi meyvesi suya eklenir. İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına tüketilmesi önerilir.
Demirhindi nasıl tüketilmeli?
Tadı ekşi olan bu baharat oldukça besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılarak kullanılabileceği gibi üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir. Ayrıca reçel ve şerbet yapımında da kullanılır.
Demir Hindiyle ne yapılır?
Kolestrol, karaciğer rahatsızlıkları gibi durumlarda kullanılır. Ülkemizinde yemek kültüründe özellikle Osmanlı mutfağında, ramazanlarda kabızlığa karşı demir hindi şerbeti yapılarak içilmektedir. Kan, kabızlık, karaciğer detoksu gibi uygulamalarda güvenle kullanılabilir.
 
Geri
Üst