Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Demirbas dusum islemleri nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Demirbaş düşüm işlemleri nasıl yapılır?​

Harcama yetkilisi tarafından biri işin uzmanı 3 kişiden oluşan bir İMHA KOMİSYONU kurulur. İmha işlemi sonucu tutanak düzenlenir ve komisyon üyeleri tarafından imzalanır. Sistem üzerinden Taşınır İşlem Fişi oluşturulur ve Taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından imzalanarak, kayıtlardan çıkarılır. birimlere teslim edilir.

Yıl sonu işlemleri nasıl yapılır?​

“TAŞINIR RAPORLAR” SEKMESİNDEN “TAŞINIR RAPORLAR” TIKLANIR. AÇILAN EKRANIN ÜST KISMINDAKİ “RAPOR SEÇİNİZ” KISMI AÇILARAK “14 NOLU ÖRNEK – TAŞINIR YÖNETİM HESABI CETVELİ (KÜTÜPHANE/MÜZE DÂHİL) TIKLANIR. YİNE “YIL” VE “HESAP KODU” KISMINDAN “TÜM HESAPLAR” SEÇENEĞİNİ TIKLAYARAK BÜTÜN AMBARLARINIZIN CETVELİNİ YAZDIRIN.
Kayıttan düşme komisyonu kimlerden oluşur?
Harcama Yetkilisi tarafından, hurdaya ayrılacak taşınırların niteliğine göre (elektronik veya ahşap) biri taşınır kayır yetkilisi, biri uzman en az üç kişiden oluşan bir Hurda Tespit Komisyonu oluşturulur.

TKYS demirbaş düşümü nasıl yapılır?​

Kayıttan düşme işlemleri Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı ile yapılmaktadır. “Taşınır Mal İşlemleri”>”Çıkış İşlemi”>”Kayıttan düşme” bölümüne tıklanır. “TĠF Tipini Seçiniz” kombosunda işlem türüne göre seçim yapılır.

2020 yıl sonu taşınır işlemleri nasıl yapılır?​

ADIM ADIM YIL SONU ĠġLEMLERĠ 1) Sayım Tutanağı oluşturulur. 2) Sayım fazlası ve/veya sayım noksanı varsa TİFleri oluşturulur. 3) TKYS- Muhasebe karşılaştırma tablosu ile kontroller yapılır. 4) Hesap eşitlikleri sağlandıktan sonra Yıl sonu işlemlerini bitir butonuna basılır.
Yıl sonu nasıl yazılıyor?
Yazım açısından ele alındığı zaman bu sözcük grubu, ‘Yıl sonu’ şeklinde ayrı biçimde yazılmaktadır. Genelde günlük yaşamda bu kelime yılsonu olarak bitişik ve yanlış kullanılmaktadır.

KBS Taşınır Kayıt Nasıl Yapılır?​

KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminden (TKYS) Taşınır Mal İşlemleri sekmesinden Giriş İşlemleri sekmesi tıklandığında çıkan ekrandan; TİF türü, Muayene ve Kabul Komisyon Raporu Tarihi ve no, Dayanağı Belge Tarihi ve No, Firma Adı ve Toplam Tutar (KDV dahil) bilgileri girilir.

KBS Taşınır envanter girişi nasıl yapılır?​

Envanter Girişleri Envanter kayıtlarınızdaki mevcut dayanıklı taşınırları manuel olarak “envanter” işlem seçeneğini kullanılarak KBS-TKYS ye tek tek girişini yapmanız gerekir. 1. Taşınır Mal İşlemleri >> Giriş İşlemi menüsünden Envanter Girişi sekmesine gidin.

Geri