- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.643
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Demir kaşık neden çabuk ısınır?
Örneğin demir tahtaya göre çok daha yoğundur, bu yüzden demire dokunduğunuzda hızlı bir şekilde elinizdeki ısıyı emerler. Bunun dışında devreye ısı iletim katsayısı da giriyor tabii. Örneğin 20 derecelik kapalı bir mekandasınız ve vücut ısınız da 37.5 derece.Metal kaşık ve tahta kaşığın farklı sıcaklıkta olması maddelerin hangi özelliğine bağlıdır?
Metal kaşık ve tahta kaşığın farklı sıcaklıkta olması maddelerin hangi özelliğine bağlıdır? Cevabı: Bu durum, maddelerin ısı yalıtkanı ve ısı iletkeni olmalarıyla ilgilidir. Bazı maddeler yapısı ve özellikleri itibariyle ısıyı iletebilmektedir.Neden elimiz yanar?
Ellerde yanma hissi Elde yanma hissi daha çok sistemik hastalıklardan olan şeker hastalığına bağlı olabileceği gibi, el bölgesine gelen sinirlerin bazı yapısal boşluklarda bazı nedenlere bağlı sinir sıkışması ve/veya sinir zedelenmesi sonucu da ortaya çıkabilir.
Metal yanar mı?
Metaller diğer pek çok yanıcı katı mad- deden çok farklı değillerdir. Katı halde tutuşturulmaları zor olan bazı metaller ince levhalar, yongalar ya da partiküller halinde çok kolay şekilde tutuşabilir. Ayrı- ca, toz halindeki pek çok metal patlayıcı özelliğe sahiptir.
Bal neden demir kaşıkla yenmez?
“Tahta kaşık misellidir. Miselleri ne kadar yıkarsanız da mikroorganizmalar arasına kaçabilir ve sıkıntılı bir durum yaratılabilir. Plastiğin bisfenöl A gibi toksit maddeler içerebileceğini biliyoruz. Bunun da asitli gıdalarda ve sıcakla temasında sıkıntılı durumlar oluşturabileceğini biliyoruz.Soğuk hava neden yakar?
Vücut ısımız sabit tutulmaya çalışılırken özellikle soğuk havalarda deride vazokonstriksiyon (kan damarlarının büzüşmesi) meydana geliyor. Bu durum özellikle; el, ayak, burun ucu ve kulak gibi organlarda belirginleşirken meydana gelen titremelerle iç ısı artırılmaya çalışılıyor.Derimiz sıcak soğuk gibi duyuları nasıl algılıyor?
Sıcak ve soğuk hissi duyu sinirlerinin çeperlerindeki proteinler sayesinde algılanır. Acı veren uyarıcı ister kimyasal, ister mekanik, isterse ısıyla ilgili olsun nosisepsiyon sayesinde ondan kaçma tepkisi olur.