AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Demi glace sos neden yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.006
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Demi glace sos neden yapılır?​

İlikli kemik suyunun saatlerce kaynatılması sonucunda ortaya çıkan bir sos olan demi glace sosun hazırlanışı oldukça zahmetlidir. Yapımı uzun süren bir sos olduğu için çok miktarda yapılır, buzdolabında ya da buzlukta muhafaza edilerek ihtiyaç halinde kullanılır.

Demi glace sosun içinde ne var?​

Demi glace sosun içinde ne var?
Demi Glace Sos İçin Gerekli Olan İspanyol (Espanyol) Sos
- 3 kilo kırılmış sığır kemiği.
- 300 gram sıvı yağ
- 150 gram havuç
- 150 gram soğan.
- 1 diş sarımsak.
- 1 demet maydanoz.
- 200 gram domates salçası
- 175 gram un.

Demi glace sos nasıl saklanır?​

Demi glace sos nasıl saklanır?
Demi glace, bir zengin kahverengi sos içinde Fransız mutfağı kendi başına veya diğer soslar için bir üs olarak kullanılıyor. Lüks restoranlarda rastladığımız bu sos, yaklaşık altı ay buzdolabında donmuş halde çok iyi saklanır.

Demi glace nerede kullanılır?​

Demi glace sos özellikle et yemeklerine ve fırında pişen yemeklere yakışır. Demi glace soslu tarifler oldukça fazladır. Demi glace soslu bonfile ve demi glace soslu antrikot oldukça popüler ve lüks restoranların menüsünde kendine yer edinmiş yemeklerdir.

Cafe de Paris sosu nasıl yapılır?​

Cafe de Paris sosu nasıl yapılır?
Kremayı bir sos tenceresinin içine alın. Toz baharatları, ezilmiş sarımsağı ve hardalı da ilave ederek; kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kısın ve tereyağını bir kaç seferde ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin. Rokfor peynirini güzelce ezin ve kremalı karışıma ilave edin.

Hazır demi glace sos nasıl yapılır?​

Hazır demi glace sos nasıl yapılır?
Ambalajın içindekileri (1000 g) 13,3 litre soğuk suya ilave ediniz. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika kısık ateşte pişiriniz. 1 kg kutudan 13.3 L sos elde edilir.

Demiglas sos nasıl yapılır?​

Dömi Glas Sos Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuç ve soğanları ince ince doğrayın.
- Kemiği, havuç, soğan ve karabiberi fırın tepsisine koyun.
- Üzerine bir kahve fincanı unu ilave ederek 10 dakika daha kızartın.
- Fırından çıkarttığınız tepsiyi ocağa alın.
- 2 dakika sonra üzerine 2 litre su ekleyerek kaynatın.

Cafe de Paris sosunda ne var?​

Cafe de Paris sosunda ne var?
Orjinal tarif dediğimiz gibi sır olarak saklanıyor da olsa orjinale en yakın olan reçetesinde zeytinyağı, şalot soğanı, sarımsak, tavuk suyu, karabiber, dijon hardalı, tarhun, kırmızı üzüm sirkesi, ançüez ezmesi, Worcestershire sosu, tuz ve tereyağı yer alır.

Cafe de Paris sosu nereye ait?​

Cafe de Paris sosu nereye ait?
Cafe de Paris sosu da ne diyorsanız hemen açıklayalım. Bu sos 1934 yılında İsviçre’de yaşayan Mösyö Bouvier’nin naçizane bir keşfi. Et lokantası sahibi olan Bouvier aynı zamanda çok da deneysel bir aşçı. Bouvier bir gün çeşitli baharatları tereyağ ile karıştırıp çok özel bir sos yaratıyor.

Knorr demi glace sos nasıl yapılır?​

Pişirme/kullanım önerisi: Ambalajın içindekileri (1000 g) 13,3 litre soğuk suya ilave ediniz. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika kısık ateşte pişiriniz. 1 kg kutudan 13.3 L sos elde edilir.

Hollandez nasıl bir sos?​

Hollandez nasıl bir sos?
Çırpılmış yumurta sarılarını ılıması için kısa bir süre bekletin. Ardından erittiğiniz tereyağını yumurta sarıları ile karıştırın. Sos ince dokulu bir krema halini aldığında üzerine deniz tuzu ve tane karabiberi ekleyin. Son bir kez daha karıştırdıktan sonra sosunuz hazır.
 
Demi glace sos, oldukça zahmetli bir süreç olan ilikli kemik suyunun saatlerce kaynatılması sonucunda elde edilen koyu ve lezzetli bir soslardan biridir. Bu sosun yapımı uzun sürdüğü için genellikle büyük miktarlarda hazırlanır ve daha sonra ihtiyaç halinde kullanılmak üzere saklanır.

Demi glace sosun içeriğine baktığımızda ise İspanyol (Espanyol) sos olarak da bilinen bu sos için gerekli malzemeler arasında kırılmış sığır kemiği, sıvı yağ, havuç, soğan, sarımsak, maydanoz, domates salçası ve un bulunmaktadır.

Demi glace sos, özellikle et yemekleri ve fırında pişen yemekler için ideal bir ektir. Bonfile ve antrikot gibi et yemeklerinde kullanıldığında lezzetini arttırır. Bu yemeği lüks restoranlarda sıkça görebilirsiniz.

Ayrıca, hazır demiglas sosunun nasıl yapıldığını ve Cafe de Paris sosunun yapılışını da detaylıca açıklamışsınız. Café de Paris sosu, zeytinyağı, şalot soğanı, sarımsak, tavuk suyu, karabiber, dijon hardalı, tarhun, kırmızı üzüm sirkesi, ançüez ezmesi, Worcestershire sosu, tuz ve tereyağının karışımı ile lezzetlenen özel bir sostur. Bu sosun İsviçre kökenli olduğunu belirtmişsiniz.

Knorr demi glace sosu için verilen tarife göre ise, paketin içindekilerin soğuk suya eklenmesi, karıştırılması ve 5 dakika pişirilmesi gerekmektedir.

Son olarak, Hollandez sosunun yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı, deniz tuzu ve tane karabiberin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ince ve kremamsı bir kıvamda sos olduğunu belirtmişsiniz.

Bu bilgilerle demi glace sosunun yapımına, saklanmasına ve kullanımına dair kapsamlı bir bilgi sunmuş oldunuz. Herhangi başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst