Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Delikanlim kimin icin yazildi?

Editör

Yeni Üye

Delikanlım kimin için yazıldı?​

YILDIZ TİLBE- DELİKANLIM Zamanında Uzay Heparı’yla birlikte olduğu iddia edilen Yıldız Tilbe, müzik adamına olan duygularını ‘Delikanlım’ şarkısında yazmıştı. Şarkı hakkında söylenen diğer bir hikaye ise Tilbe’nin eşinden ayrıldıktan sonra bu dizeleri yazdığıydı.

Hangi şarkıların hikayesi var?​

Hangi şarkıların hikayesi var?
Çok sevilen bazı Türkçe şarkıların hikayeleri:
- Delikanlım – Yıldız Tilbe.
- Hani Bekleyecektin – Hakan Altun.
- Elfida – Haluk Levent.
- 17 – Teoman.
- Beni Unutma – Sezen Aksu.
- Kod Adı Bahtiyar – Ahmet Kaya.
- Gülpembe – Barış Manço.
- Deli Kızım Uyan – Şebnem Ferah.

Kod Adı Bahtiyar kime yazılmıştır?​

Kod Adı Bahtiyar kime yazılmıştır?
Gözleri İntihar Mavi adlı şiir kitabı bulunan Hayaloğlu’nun, Hani Benim Gençliğim, Başım Belada, Adı Bahtiyar, Başkaldırıyorum, Ayrılığın Hediyesi, Yüreğim Kanıyor gibi şiirleri başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok sanatçı tarafından bestelenmiş ve yorumlanmıştı.

Yıldız Tilbe aşk şarkılarını kime yazıyor?​

Yıldız Tilbe’nin yıllardır gizlediği uğruna ‘Ama Evlisin’ şarkısını yazdığı aşkı bakın kim çıktı. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe’nin yıllardır gizlediği uğruna ‘Ama Evlisin’ şarkısını yazdığı aşkının ünlülerin fotoğrafçısı Ali Eşitmez olduğu öğrenildi.

Yıldız Tilbe Vazgeçtim şarkısını kime yazdı?​

Yıldız Tilbe Vazgeçtim şarkısını kime yazdı?
Vazgeçtim
“Vazgeçtim”
Dillere Destan albümünden Yıldız Tilbe şarkısı
Şirket | Tempa Müzik Foneks
Yazar | Yıldız Tilbe
Yapımcı | Aydın Oksay

Hakan Altun şarkısını kime yazdı?​

Hakan Altun şarkısını kime yazdı?
90’lı yılların sonunda ünlü oyuncu-yazar İclal Aydın ile aşk yaşayan Altun, 1998 yılında askere gidince kendini terk eden İclal Aydın’a ‘Hani Bekleyecektin’ şarkısını yazdı.
Haluk Levent Elfida söz yazarı kim?​
Haluk Levent Elfida şarkısını 9 yaşındaki bir kız çocuğuna yazmıştır. Hikayesi şu şekilde: Haluk Levent kanser hastası olan 16 çocuğun bakımını üstlenmişti. Bu çocukların arasında 9 yaşında vefat eden Elfida isminde bir kız çocuğu bulunuyordu.

Ahmet Kayanın bahsettiği Bahtiyar kimdir?​

Ahmet Kayanın bahsettiği Bahtiyar kimdir?
AHMET KAYA- KOD ADI BAHTİYAR Ahmet Kaya , Bahtiyar türküsünü söylemeden önce şöyle bir hikaye anlatır:”Çok uzun zaman önce İstanbul’da şubelerde kaldığım zaman bir arkadaş tanımıştım, kendisi Diyarbakırlı’ydı. İsmini sorduğum da isminin Bahtiyar olduğunu söylemişti bana.

Yıldız Tilbe Sezen aksuya hangi şarkıyı yazdı?​

Yıldız Tilbe Sezen aksuya hangi şarkıyı yazdı?
Sezen Aksu’nun Yıldız Tilbe’ye ithafen Onu Alma Beni Al’ı besteliyor. ”Ah verin elime de kırayım cadının derisi kara elini!” diyor.

Yıldız Tilbe kimle aşk yaşadı?​

Aksu, sevgilisi Uzay Heparı ve şöhrete kavuşturduğu Yıldız tilbe’yi sevişirken bastı… Büyük bir şok geçiren Sezen Aksu, Yıldız Tilbe’yi vokalistliğinden çıkararak, evinden kovdu ve uzun bir süre kendine gelemedi… Yıldız Tilbe ise Uzay Heparı ile basılmadığını, olayı Aksu’ya kendisinin anlattığını iddia etti.

Ali Esitmez kim?​

Ali Esitmez kim?
Yıldız Tilbe’yi Yıldız Tilbe yapan ve 2003 yılında ortaya çıkan “ama evlisin” şarkısı hala herkesin dilinde. O dönem ortaya atılan iddialara göre Yıldız Tilbe evli olan Ali Eşitmez ile aşk yaşamaya başlamıştı. Fotoğrafçı olan Ali Eşitmez’in Yıldız Tilbe’nin aşkı uğruna eşinden boşandığı biliniyor.

Hakan Altun Ebru Gündeş e hangi şarkıyı yazdı?​

Hakan Altun Ebru Gündeş e hangi şarkıyı yazdı?
Hakan Altun, 2005 yılında yaptığı “Hediye” adındaki albümünde yer alan ayrıldığı sevgilisi Ebru Gündeş için yazdığı “Bu Kalp Senin İçin Atacak” adlı bir şarkıyı da okudu. Akrostiş tekniğiyle yazılan bu şarkının dizelerinin ilk harfleri, ünlü sanatçı “Ebru Gündeş” adını oluşturuyor.

Yıldız Tilbe'nin şarkıları genellikle aşk, sevgili ve duygusal konuları işler. Şarkılarının hikayeleri genellikle özel hayatındaki ilişkiler ve duygularından ilham alınarak yazılmıştır. "Delikanlım" şarkısının zamanında Uzay Heparı'yla birlikte olduğu iddia edilen bir müzik adamına olan duygularını yansıttığı söylenmektedir. Aynı şekilde "Ama Evlisin" şarkısının da yıllardır gizlediği aşkı için yazıldığı ve ünlülerin fotoğrafçısı Ali Eşitmez ile ilişkisi olduğu belirtilmektedir.

Hakan Altun'un "Hani Bekleyecektin" şarkısının ise 90’lı yılların sonunda İclal Aydın ile yaşadığı aşk ve askerlik nedeniyle ayrı kaldıkları dönemde ona yazıldığı bilinmektedir.

Haluk Levent'in "Elfida" şarkısının hikayesi ise oldukça dokunaklı bir hikayeye dayanmaktadır. Şarkı, kanser hastası olan ve Haluk Levent'in bakımını üstlendiği 9 yaşındaki bir kız çocuğu olan Elfida'ya ithaf edilmiştir.

Ahmet Kaya'nın "Kod Adı Bahtiyar" şarkısında bahsettiği Bahtiyar ise İstanbul'da tanıştığı Diyarbakırlı bir arkadaşıdır. Şarkının hikayesinde geçen Bahtiyar'ın gerçek kimliği ve hikayesi hakkında detaylı bilgi verilmemektedir.

Son olarak, Hakan Altun'un Ebru Gündeş'e yazdığı "Bu Kalp Senin İçin Atacak" şarkısının ise akrostiş tekniğiyle yazıldığı ve dizelerinin ilk harflerinin "Ebru Gündeş" adını oluşturduğu belirtilmektedir.

Geri