AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Delici gogus yaralanmalarinda gogusteki yarada nefes aliyor goruntusune sebep olan rahatsizliga ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Delici göğüs yaralanmalarında göğüsteki yarada nefes alıyor görüntüsüne sebep olan rahatsızlığa ne denir?​

Açık pnömotoraks (Göğüsteki yarada nefes alıyor görüntüsü)

Derin kesiklere ne iyi gelir?​

Kesik çok derinse; kanamanın olduğu bölgeye steril bezle baskı uygulayarak en yakın sağlık kuruluşuna gidin ve yardım isteyin. Derin kesikler, kan kaybına ve daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden kanamanız çoksa ve yaranız derinse hiç vakit kaybetmeden sağlık kurumuna gitmeniz gerekir.
Derin kesiklerde ve yaralanmalarda ne yapılmalıdır?
Ciddi yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Yaraya saplanan yabancı cisimler çıkarılmaz,
- Yarada kanama varsa durdurulur,
- Yara içi kurcalanmamalıdır,
- Yara temiz bir bezle örtülür (nemli bir bez),
- Yara üzerine bandaj uygulanır,
- Tıbbi yardım istenir (112).

Isı yaralanmaları nedir?​

Egzersiz yaparken ısınan vucut terleme ile soğutulur. Terleme ise vucutta sıvı kaybına yol açar. Eğer eksilen sıvı yerine konmaz ise dehidratasyon veya susuzluk ile sonuçlanır. Bu durumda terleme azalır ve egzersizle vucut ısısında artış meydana gelerek ısınma yaralanmaları ve sıcak çarpması meydana gelir.

Bıçak yarasına nasıl müdahale edilir?​

Yaralanma olduğu zaman ilk olarak yara üzerine temiz bir gazlı bez ile kompresyon yapılmalı, antiseptik solüsyon ile temizlenmeli daha sonra ise yara bandı ile bölge kapatılmalıdır.
Açık karın yaralanmalarında ilk yardım nasıl yapılmalıdır?
Bilinç yerinde ise sırt üstü pozisyonda bacaklar bükülmüş olarak yatırılır, ısı kaybını önlemek için üzeri örtülür, Ağızdan yiyecek ya da içecek bir şey verilmez, Yaşam bulguları sık sık izlenir, Tıbbi yardım istenir (112).
Kafatası ve omurga yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?

Geri