Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Delege sayisi neye gore belirlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Delege sayısı neye göre belirlenir?​

(Değişik: 28/3/1986-3270/6 md.) Delege seçimleri; köy ve mahallelerde partinin bu yerlerde son genel seçimde aldığı oy miktarı, seçime katılmamış partilerde ise üye sayısı esas alınmak suretiyle bu yerlere verilecek kontenjanlara göre yapılır.

Kongre ne işe yarar?​

alanda herhangi bir konuda, alanında uzman bir kişi tarafından dinleyicilere bilgi vermek amacıyla yapılan uzun, bilgilendirici konuşma türüdür. Daha çok bilimsel ve teknik alanda yapılan ve düzenli bir periyot göstermeyen toplantılardır.
45. maddesinde; “İlçe kongresi, seçilmiş en fazla 400 delege ile tabii delegelerden oluşur. İlçe Kongresinin Seçilmiş Delegeleri: Seçilmiş delegelerin mahalle dağılımları bu Yönetmelikte öngörülen usule göre belirlenir. Ancak İlçeye kayıtlı üye sayısı 400’den az ise, üyelerin tamamı; ilçe kongresi delegesi sayılır.
Delege nasıl belirlenir?
2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 20 maddesinin; 3. fıkrasında; “Delege seçimleri; köy ve mahallelerde partinin bu yerlerde son genel seçimde aldığı oy miktarı, seçime katılmamış partilerde ise üye sayısı esas alınmak suretiyle bu yerlere verilecek kontenjanlara göre yapılır.
İlçe yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden kurulur. ilçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun ilçe kongresince nasıl seçileceği, il yönetim kurulunca veya mer kez karar organınca ne gibi hallerde ve nasıl işten el çektirileceği ve geçici yönetim kurulunun nasıl kurula cağı, parti tüzüğünde gösterilir.

Kongre nedir örnek?​

Çeşitli ülkelerden yöneticilerin, elçilerin, delegelerin katılmasıyla yapılan toplantı. Bir kuruluşun, temel sorunlarıkonuşmak üzere belli sürelerle yaptığıgenel toplantı, kurultay. Amerika Birleşik Devletlerinde Temsilciler Meclisi ile Senatonun bir arada iken aldıklarıad.

Parti Delege seçimi nedir?​

Genel kurula katılacak delegeler, üyeler tarafından serbest, eşit, gizli oy,açık sayım ve döküm esasına göre ve sendika tüzüğündeki hükümlere göre seçilir. Şube genel kuruluna katılacak delege sayısı yüzden az ikiyüzelliden çok olmamak üzere sendika tüzüğünde belirlenir.
CHP ilçe yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden kurulur.
Delege sistemi ne demek?
Delege demokrasisi (ya da alternatif olarak bilinen şekliyle akışkan demokrasi), oy verme yetkisinin temsilcilerden ziyade delegelerce kullanıldığı bir demokratik kontrol biçimidir. Bu terim hali hazırda var olan ya da önerilen popüler kontrol aygıtlarının genel bir tanımıdır.

Yönetim kurulu üyeleri ne iş yapar?​

Yönetim Kurulu, Başkanı vasıtasıyla Vakfın tüzel kişiliğini temsil eder. Yönetim Kurulu, Vakfı amaç ve kanunlara uygun olarak sevk ve idare eder. Genel Kurulun aldığı kararları uygular. Yönetim Kurulu yılda en az sekiz kez toplanır.

Siyasi parti ilçe yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?​

AK parti ilçe kongreleri kaç yılda bir yapılır?
Bu seçimde Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesine karar verildi ve Genel seçimlerin dört yılda bir yapılmasına karar verildi. 29 Mart 2009 tarihinde 2009 yerel seçimleri yapıldı. AK Parti, 1442 belediye başkanlığı kazandı.
Siyasi parti ilçe teşkilatı nasıl kurulur?
Siyasi Parti İşlemleri
- Genel merkez tarafından yapılan Atama Belgesi ( Yetki belgesi) Seçim veya Atamadan başlayarak, on beş gün içinde yazı ile bildirilir.
- Parti Kuruluş Bildirimi.
- Kurucu üyelere ait belgeler. ( Nüfus ve İkametgah belgesi, adli sicil belgeleri)
- Kurucu üyelerin şahsi beyannameleri.

Kimler delege olabilir?​

İlin partili milletvekilleri, seçimle görev almış il yönetim ve il disiplin kurulu başkan ve üyeleri ile partili il ve büyükşehir belediye başkanları, il kongresinin tabii delegeleridirler.”, hükümleri yer almaktadır.

Parti genel başkanını kim seçer?​

Madde 15 – Parti genel başkanı, büyük kongrece gizli oyla ve üye tamsayısının salt çoğunluğu ile seçilir. İlk iki oylamada sonuç alınamazsa, üçüncü oylamada en çok oy alan seçilmiş sayılır. (Değişik: 28/3/1986 – 3270/4 md.) Genel başkan en çok üç yıl için seçilir. (Mülga: 17/5/1990 – 3648/1 md.)
7. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi, 24 Mart 2021 tarihinde düzenlenmiş olan AK Parti kongresidir. “İnandığın yolda yürü” sloganıyla Aralık 2019’da başlayan ve 2020 yılı içinde tamamlanması öngörülmüş olan kongre sürecinin takvimi, COVID-19 pandemisi nedeniyle ertelendi.
Bir partide delege nasıl olunur?
Siyasi parti ilçe teşkilatı kaç kişiden oluşur?

Bir siyasi partinin meclise girebilmesi için kaç milletvekili?​

TBMM’de en az 20 milletvekili ile temsil edilen siyasi partiler grup kurma hakkına sahiptir.

CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?​

Kongre Ve Seminer Organizasyonlarının Amacı Kongre Nedir? Nitelikli bilgilerin paylaşılması, müzakere edilmesi sonucu ile ortaya çıkarılması ve doğru bilgiye ve düşünceye ulaşabilmek amacı ile kurulan tartışma alanlarının katılımın yüksek olması aynı zamanda toplantı şeklinde düzenlenmesine Kongre denmektedir.

Geri