Dekolonyal ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dekolonyal ne demek?​

Dekolonyal hareket, farklı durumlardan ortaya çıkan özgürleştirici düşüncenin çoğul biçimleriyle ifade edilen çeşitli eleştirel teori biçimlerini içerir. Akademik formlarında sınıf ayrımlarını, etnik çalışmaları , toplumsal cinsiyet çalışmalarını ve alan çalışmalarını analiz eder .
Kolonizasyon anlamı nedir?
kolonizasyon ne demek? Konakçı dokusuna veya diğer yüzeylere tutunduktan sonra mikroorganizmanın çoğalması. Aynı türlerin, özellikle mikroorganizmaların kümeler oluşturması.

Kolonizasyon tip ne demek?​

Kolonizasyon, mikroorganizmanın bir vü- cut bölgesinde herhangi bir klinik tablo oluş- turmadan üremesidir. Yoğun bakım üniteleri (YBÜ)’nde yatan hastalar yatıştan kısa süre sonra hastane florasını oluşturan mikroorga- nizmalar ile kolonize olmaktadır.
Iç kolonizasyon ne demek?
kısaca iç kolonizasyon, toplumsal gücün doğru noktalara yönlendirmenin bugün en uygun yöntemidir. 1789’dan sonra ulusal devlet modelinin getirdiği dünyanın bir sonucu olduğunu söylemek yanlış olmaz. doktrinin uygulamasında en başarılı olan batılı ulus devletlere baktığımızda nüfusun eğitim, sağlık ve güvenlik …

Ticari kolonizasyon nedir?​

Kolonicilik kavramı özellikle İlk Çağ’da karşımıza çıkar. Bazı uygarlıklar gittikleri bölgelerdeki limanları ele geçirir ve pazar, tarım vb. ticari faaliyetlerde bulunurlardı. Daha sonrasında da bu bölgeler o uygarlıkların koloni kurduğu yerlere dönüşmüştür.
Kolonizasyon faaliyetleri ne demek?
Kolonizasyon ülkelerin, başka ülkeleri ele geçirerek buradaki maddi ve manevi kaynakları kendi çıkarları doğrultusunda kullanımına verilen isimdir. Sömürgeleştirme ile aynı anlamlı bir kelimedir. Kolonilerin, devlet idaresinde kullanımı kolonicilik şeklinde ifade edilmektedir.

Kolonizasyon dönemi nedir?​

Kolonizasyon Nedir? Bir kavmin ya da bir kent halkının tarımsal veya ticari faaliyetlerde bulunmak için kendi sınırları dışında elverişli toprakları yurt edinmesine ve bu sürece ‘Kolonizasyon’ denir.
 
Geri
Üst